Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Barvu peněz mám rád, ale musím uznat, že tato verze je přece jen trochu vydařenější. Především Paul Newman je vítězné eso vysypané z rukávu tohoto filmu, jeho vytahovačnost a nezlomná povaha přijde rozhodně k chuti. Jackie Gleason jako Fats Minnesota je jedním z nejvíce sympatických záporáků z této doby. Inteligentní a procítěná záležitost. 80% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Paul Newman vo Farbe peňazí nebol obsadený len tak z náhody, ale k biliardovej téme ako vidno sa po rokoch vrátil, aj keď v opačnej úlohe. Opäť nejde o typicky športovú tému, ale o hazard a s tým spojené náležitosti, ktoré sú vo filme dobre spracované - alkoholizmus, vytesnenie na okraj spoločnosti, socky, podvod či ľudia, čo to zneužívajú. Dvojka Newman-Scott pracuje kvalitne a tak aj občasné hluchšie momenty či pomalšie tempo idú ľahšie prekusnúť. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tady opravdu nevím. Film má naprosto jedinečnou atmosféru - dlouhatánská scéna souboje v zakouřeném baru, všechno to dřevo, stíny, nedopalky a jazz úspěšné navozují nutkání všeho nechat a věnovat se sladkému zevlování v nějaké poloprázdné hospůdce. Celá ta krásná retro nálada časných 60tých let mi voněla Kerouacem, postupně mi ale začalo vadit hned několik věcí - a výjimečně nešlo o to, že je to sportovní film, čili kategorie, kterou z celé duše nesnáším. Spíš mi vadila Newmanova nevýraznost, začínám mít pocit, že až na sladký kukuč a nenucené chování to nikdy nebyl obzvlášť excelentní herec. Měl jsem navíc problém s Piper Laurie, která mi připadala totálně asexuální - díky čemuž jsem vlastně přišel o celou chemii mezi dvěma ústředními postavami. Ke konci filmu jsem navíc zjistil, že scénář má dost hliněné nohy, sune se sem a tam bez konkrétního cíle, je to spíš slepenec nahodilých scén, nečetné dramatické okamžiky pak působí jako pěst na oko. Ale jak říkám - tentokrát za to opravdu ruku do ohně nedám, je ostatně dost dobře možné, že se k tomuto snímku opět vrátím. Už pro to dřevo a jazz. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, snad někdy v době těsně po sametové revoluci, jsem díky tomuto snímku objevil kouzlo kulečníku. Dnes sice dávám jednoznačně přednost karambolu (má vrozená skromnost mi brání pochlubit se, že brutálně drtím všechny znojemské šachisty, nikdo mě ještě neporazil :-) , ale na tento superfilm dodnes nedám dopustit. Paul Newman nemá chybu! O čtvrt století později natočené volné pokračování se Martinu Scorsesemu zdaleka tak nepovedlo. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Film, jemuž škodí o něco delší stopáž a s tím spojená zbytečně roztahaná druhá půlka, ve které se toho často zase až tak moc zajímavého neděje. Pro fanoušky typické hospodské zábavy je Hustler určitě zajímavým filmem, kterému dominuje skvělý herec a možná i stejně tak dobrý hráč poolu - Paul Newman. 70% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Roli Sarah měla hrát Kim Novak. (Kulmon)
  • Film vznikol na motívy románu "The Hustler" od Waltera Tevisa. (Sticks)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v New Yorku a trvalo 6 týždňov. (shimik77)

Reklama

Reklama