Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba i čb kamera, a skvělý Geroge C. Scott, jehož pohledy vyhrávají víc než zápas, ale chatrný děj a vyloženě vytlučená storka s Eddieho milou mají za následek, že pozitivněji vnímám Barvu peněz. I když jedno se Newmanovi musí nechat, jeho hráč je skutečným gamblerem, o tom se Tomovi C. ani nesní. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Na nostalgii si zrovna moc nepotrpím,ale po dalším a dalším shlédnutí tohoto filmu nevím jak jinak bych své rozpoložení opakovaně pojmenoval. Kupodivu (dle počtu hodnotících koukačů) u nás nepříliš známý film, s dehdy již hvězdným (dovolím si nesouhlasit se zde prezentovanými názory ,že jako Newman podává vynikající výkon na prahu své kariéry,--no to snad ne, po více než deseti letech filmování a po takových kouscích jako Někdo tam nahoře mě má rád,-nebo Kočka na rozpálené plechové střeše!!,-ono mu v době natáčení již bylo šestatřicet,totiž...) vynikajícím Newmanem,nádhernou muzikou a úžasně vykresleným prostředím které už nikdy nebude ,,co bývalo". Viz volný a docela zdařilý následovník Barva peněz. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

20 minut zkrátit a film by dostal hned větší švih. Jsem velmi rád že Martin Scorsese příběh Eddiho Felsona ještě malinko rozvinul. Ta postava stejně jako mnoho dalších, které ztvárnil, jak jinak než skvělý, Newman si to zkrátka zasloužila. Skvěle zde hrají ovšem i George C.Scott a parádní Minnesota. 75% ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Jóóó, zrádná kulébrová poezie v permanentně zahuleným doupěti, kde smrdí chlast a v poledne to tam vypadá úplně stejně jako v deset večer. A uprostřed toho náladovej frajer, co má rád kulec i prachy, ale ze všeho nejvíc pocit být nejlepší. V jednu chvíli mu fandíte jak o život a za pár minut si říkáte, proč to ten vůl sakra dělá. Když tuhle roli správně obsadíte, můžete kolem toho zvláštního týpka postavit setsakra dobrý film. A Paul Newman tyhle ambivalentní persony uměl vskutku precizně. Ta sladká tečka na konci pak doslova hořkne na jazyku, když si člověk uvědomí, kolik toho musel tenhle nevyzpytatelný "Král tága" ztratit, aby nakonec našel sám sebe. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Excelentní výkony budoucích hvězd Newmana, Scotta a Laurieové. Filmu samotnému už trochu ublížil zub času, ne snad na kvalitě děje, ale spíše na kvalitě nahrávky. Jsou zde k vidění úžasné šťouchy. Závěrečná Newmanova hra je famózní, nejde mu snad ani tak o porážku Minnesotty, ale o porážku svého dosavadního zpackaného života. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Paul Newman se během natáčení s Jackiem Gleasonem vsadil o 50 amerických dolarů, že jej v biliáru porazí. Když pak Gleason s přehledem vyhrál, Newman mu částku vyplatil v desetnících. (Mikino00)
  • Paul Newman (Eddie Felson) súhlasil s natáčaním, aj keď si prečítal len polovicu scenára. Veril totiž, že to bude úspešný projekt. (shimik77)
  • Slova, která Sarah napíše na zrcadlo jsou "perverted", "twisted" a "crippled". (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno