Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (361)

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi milé a co si budeme říkat, nečekané překvapení, které nešlo vymyslet o mnoho lépe, respektive o temnou post-apo depresárnu jako ve filmu "Road" davy ani moc nestojí. Mohlo se ubrat na infantilním humoru a trochu přidat na té "šedivé budoucnosti", ale jinak velmi dobré. Mr.Hlad - až jsem taky srdcař prvních dvou dílů, nesouhlasím. Tyhle hry moc dnešních diváků VOD  nepamatuje a startovací díl byl pro mnohé ten průměrný Bethesdí. Nehledě na to, že seriál nešéfuje TimCain, ale Todd Howard a ten si chce rozhodně vařit svou polévku. ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bozi, musim zahrat F3 a New Vegas asi... Muzu chapat 3 postavy jako jakysi 3 playstyly typickych hracu? Libi se mini plottwisty, neorthodoxni reakce, krvavost i humor, tempo, stylizaci, atmosferu, lore. Lehke a hrave. Libi se mi, ze ze me serial nedela blbce a nemusi mit vsechno skrz nejakou B postavu neco vysvetlovat. A vyjimecne je to serial bez FILLERu. Parada! ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Seriálová adaptace herní série Fallout patřila mezi nejočekávanější projekty roku 2024 a byl jsem na ní zvědavý i já, přesto, že mě hra minula a nikdy jsem ji nehrál.  I tak jsem byl ale zvědavý na seriál z postapo doby a hlavně úvod mě rozhodně nezklamal. Svět je zajímavý a komplikovaný dostatečně na to, aby udržel pozornost. Některé postavy baví každou chvíli, co jsou na obrazovce (Walton Goggins ať už jako Ghoul nebo Cooper Howard), jiné jsou o trochu slabší, ale vysloveně mi nikdo nevadil.  Bavilo mě to, má to dobrou atmosféru, která mixuje herní a televizní svět a hlavně něco do sebe. S chutí se podívám na pokračování, ale k dokonalosti tomu pár věcí chybí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fallout byl pro mě španělská vesnice. O existenci her samozřejmě vím a zhruba tuším o čem jsou, ale nikdy sem žádnou z nich nehrál (rozehrání a cca dvě hodinky hraní Fallouta 4 nepočítám) a ono je to možná dobře. Díky tomu mě totiž seriálová verze extrémně bavila a fungovala na mě jak ve vážnějších, brutálnějších, tak i v těch poťouchle černohumorných momentech a celou dobu mě bavilo špekulovat nad tím co, kdo, kdy a proč (i když se některé věci dají celkem snadno odhadnout dopředu). Ella Purnell je sympatická hrdinka, která v sobě kloubí odhodlání a naivitu a dá se s ní celkem snadno ztotožnit, Walton Goggins si všechny maže na chleba ať už v civilu nebo jako ghoul a jediný kdo tak lehce zaostává je Aaron Morten jako třetí do party. Chápu že jeho postava neměla být neomylný akční hrdina a polohu uťáplého týpka bojujícího primárně sám se sebou celkem zvládá, nicméně i tak je z hlavní trojice nejslabší. Druhou řadu klidně co nejdřív. Zasloužené silné čtyři plus pátá za to že moc podobně zábavných mixů sem v rámci seriálové tvorby v poslední době zas tolik neviděl...85% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mise úspěšná. Fallout se na poli seriálu neztratí a zejména si ponechal svou herní DNA. Wasteland plná magorů, mutantů, zmutovaných magorů. Je tady Vault, který samozřejmě skrývá nějaké to tajemství, jak tomu ve Falloutu zvykem. Neskutečně se mi zamlouvala vizuální estetika. Hudbu tvoří herní soundtrack. Mnoho dílčích věcí funguje. Zejména hlavní linka dokáže vygradovat do silných momentů. Je tu však i dost negativ. Polovina epizod jsou side questy, které vážně nejsou potřeba a jen zabírají zbytečně čas pro hlavní chod. Dost postav je otravných. Nesmíte se nimrat v detailech jako kde si obstarají vodu a jídlo, proč se sebou nevezmou, co největší arsenal, jak dokáže sakra projít takovou vzdálenost a přejít atd. Okamžiky s do očí bíjícími plot armory naštvou. Jako celek to ale naštěstí funguje a na případnou druhou řadu se rád podívám. Příjemných 70% ()

Galerie (173)

Zajímavosti (24)

  • Když se Lucy (Ella Purnell) dívá na vlajku NCR (New California Republic), zazní titulní melodie z videohry „Fallout 4“. (PavelVanekArt)
  • První série se odehrává 11 let po událostech z videohry „Fallout 4“. Seriál však nemá být pokračováním herní série. Aby se tomu předešlo, byla autorům prozrazena zápletka tehdy připravované videohry „Fallout 5“. (chaometic)
  • V čase 15:50 je pod špatně nasazenou páskou vidět, že Stephanie Harper (Annabel O'Hagan) o oko nepřišla. (Globus_Jirka)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama