Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (172)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Seriálového Luthera mám sice už nějakou dobu na seznamu, ale do dneška sem neviděl ani jeden díl. Jeho filmové dobrodružství nicméně znalost seriálu úplně nevyžaduje a i když rozhodně není bez chyby, dostatečně mě navnadilo na to abych mu dal konečně šanci. Lutherův pád z nebes pak není vyloženě špatný a jako jednohubková kriminálka se sympatickým Idrisem zabaví solidně a je celkem škoda že je tu dost ale…Serkisův záporák je celkem ok, jakkoliv je v mnoha ohledech až moc přehnaný. Mnohem víc zamrzí zkratkovitost celého filmu, což je u víc jak dvouhodinové stopáže docela zarážející. Hodně věcí se tu děje buď mimo obraz, nebo strašně rychle a divák mnohdy ani nepostřehne jak někdo na něco přišel a je to tam čistě proto aby se děj pohnul kupředu. Celkem bych si uměl představit, že by se na tomhle případu dala vystavět celá 4-5 dílná série, kde by věci a postavy dostaly jasný základ a motivace. Takhle to bohužel funguje tak nějak napůl a je nutné často přivírat obě oči. Potenciál tady totiž byl mnohem větší…60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Luthera mám veľmi rád, ale už aj seriál začal upadať a tento film sa vezie na rovnakej vlne. Hoci začína skvele, ale záver to už bolo celé také ukričané. Tempo to má, postavy dobre vykreslené, no napriek tomu cítite, že to už nie je, čo bývalo. Toto mohla byť miniséria, avšak bola skrátená na film, čo je škoda. Napriek tomu som rád, že sú otvorené dvierka pre prípadné ďalšie Lutherove príbehy. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čisto priemerná, miestami dokonca primitívna záležitosť, kedy človek tak nejak premýšľa, či bolo nutné do tohto scenáristického paskvilu namočiť zrovna Luthera, ktorý v seriálovej podobe celkom solídne držal vyšší štandard. Popravde, keby nešlo o námet v podobe nápaditého sériového vraha, ktorý nebol vyslovene zle zasadený do deja, už by tu dávno od mojej milovanej osôbky svietila jedna jagavá. Toto fakt nebolo zapotreby .. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rád, že se Luther vrací. Vždycky jsem rád, když se Luther vrátí. A i tenhle, poprvé ve formě celovečerního filmu a poprvé s hlavičkou Netflixu ve své první polovině vypadal, že se povede. Nakonec to sice tak dobré jako seriál nebylo, ale o zklamání rozhodně mluvit nemůžu. Stopáž je asi trochu přepálená, na druhou stranu se tady toho ale bohužel děje tolik, že by to vystačilo na celou další sérii. Luther zešedivěl a definitivně zbondovatěl a Idris Elba si to zase hrozně užívá a já mu to žeru. Bavil mě i Andy Serkis a jeho mimořádně slizký záporák. První polovina je vynikající, druhá se naopak občas až vražedně vleče, aby akční finále celkové tempo zase trochu vyrovnalo. Celkově jsem se dobře bavil, na druhou stranu jsem občas měl pocit, že se tady dějí strašně nevysvětlitelné věci á la pozdější série Sherlocka. U případných dalších filmů samozřejmě nebudu chybět, ale kdyby nic dalšího nebylo, asi by se vůbec nic nestalo. 65 %. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Odette: „Zdáte sa taký slušný človek. Nechápem, prečo ste urobil to, čo ste urobil.“ Luther: „No, inú možnosť som nevidel.“ Odette: „Urobiť čo?“ Luther: „To, čo bolo treba urobiť.“ Namiesto zvyčajného Lutherovho zaujímavého prístupu k prípadom a hutnej zápletky sme sa dočkali neoriginálneho príbehu typu „policajt musí za každú cenu vyriešiť prípad, hoci je sám na úteku". Pridajte k tomu sadu výmyslov a nezmyslov, predvídateľný vývoj deja, zloducha ako zo zlého komiksu... Štýl prevláda nad obsahom a rozhodne sa nevyrovná seriálu. Prekážalo mi to opakované prenasledovanie Luthera kvôli veciam, ktoré urobil v minulosti - v prospech vyriešenia prípadu, bolo to prehnané. Celý film pôsobí naivne a jediné, čo ho pozdvihlo na vyššiu úroveň, je herecký výkon Idrisa Elbu a Andyho Serkisa, ktorí si svoje postavy užívali, aj keď boli postavené na deravom scenári. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama