Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Tak tuto komedii já opravdu miluji. Celý ten nápad je skvělý, líbí se mi kadeřnictví Philla Allena, samotný Phill Allen, jeho manželka, dokonce i milenka jeho manželky:-). Od začátku do konce náramně vtipný film s výbornou atmosférou a hudbou. Pouštím si ho několikrát do roka. Moc se mi líbí celá soutěž, ve které soutěží šampioni z celého světa.. Nejlepší je závěr filmu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Uvažujem o tom, že či naozaj na to, aby človek zlepil nejako rozdelenú rodinu, potrebuje vždy vyhrať v nejakej súťaži Tak sa nám to snaží naznačiť film Dohola?, ale nielen on. Desiatky, ba stovky podobne koncipovaných príbehov o tom, ako si možno pomaly starnúcu kožu zachrániť len ternom v čomsi, v čom bol kedysi hrdina preborníkom, len dnes sa pláca od ničoho k ničomu, sa na divákov zhusta valia kinami a televíziami po celom svete. Víťazstvo Ťa spasí je len predĺženou mantrou psychologických bullshitov dnešnej éry, zámerne posilňujúcej výlučne individuálne úspechy na úkor kohokoľvek. V takýchto filmoch je to však skvele maskované tým, že v skutočnosti nejde o individualitu, ale ide o rodinu. Cítiť však vyfabulovanosť a faloš. Odhliadnuc od témy, a od skutočnosti, že ukázané šialené vlasové kreácie by za 40 minút nezvládol ani Superman. Celú túto ideo vypatlaninu nezachránia ani vyfarbené ovce, či obdobne upravené dámske intímne ochlpenie. ()

Reklama

Maverick 

všechny recenze uživatele

Výborný a jak napsal Columbus naprosto nenápadný anglický film. Nečekal jsem od něho moc a byl jsem příjemně překvapen. Líbila se mi hlavně role Joshe Harnetta, který zahrál opět dobře. Celkově měl film nečekaně rychlý spád a děj se nevlekl. To se mi líbí, když je pořád na co se dívat. Smekám před kadeřníky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem váhal nad tím jak film hodnotit. Nakonec jsem se přikolonil k tomu vyššímu čtyřhvězdičkovému hodnocení. Film má originální námět, ale scénář a režie jsou dost průměrné. Jde to přesně podle jisté šablony, takže jsem od začátku věděl k jakému konci to směřuje. Přesto film dokázal v některých momentech velmi příjemně překvapit. Překvapil hlavně co se týče pole humoru. Označkování ovcí, nebo růžové srdíčko v rozkroku nemělo chybu. Jako pěkný průšvih se však ukázaly být dojemné scény, které od zatracení v hlubinách trapnosti a nechtěné směšnosti zachraňují jenom parádní herci. Nerudný obličej Alana Rickmana budete mít rádi, i kdyby jste nechtěli. Ale to co předvádí Josh Hartnett už jsem v několika filmech viděl. Film by si správně zasloužil tři hvězdičky, ale po skončení se ve mě rozprostřel blažený pocit, takže jdu (trošičku nezaslouženě) výš. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně pohodová komedie. Řekl bych, že dívky mají super hezouna a my kluci zas máme super kočku - na což se příjemně dívá :) Ti tak nějak obstarávají tu romantickou složku. Jinak ale spíš potěší zkušenější herci jako Alan Rickman a Bill Nighy v komediální poloze, která jim velmi sluší :) (6/10) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama