Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Sympatická a pohodová komedie říznutá troškou dramatu. A je to samozřejmě skvělé. Nabušené obsazení plné prvotřídních britských hvězd, sympatická zápletka, spousta povedených nápadů a bizarních účesů. Alan Rickman, Bill Nighy a Warren Clarke (a určitě nejen oni) si to strašně užívají, a stejně tak jsem si to užil já. Skvěle napsané zábavné postavy, nádherná Rachael Leigh Cook, krásný britský venkov, sympatická stopáž. Dohola je prostě neskutečně sympatické a zábavné od začátku do konce a ten dramatický oblouk tady není vůbec do počtu. Tyhle filmy mám rád. 80%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad britské humorné oddychovky, která je plná známých tváří, vtipných momentů a v tomto případě i nádherných účesů, nad nimiž se mi chvílemi zastavil dech. Alan Rickman je sympaťák a navíc má nezapomenutelný hlas, Rachael Leigh Cook je roztomilá a Natasha Richardson s Rachel Griffiths tvořily perfektní dvojku. I když se dalo hodně dopředu odhadnout, jak to všechno vlastně dopadne, tak i přesto se mi to v celkovém vyznění líbilo. Zkrátka takový ten typ snímku, u kterého stačí vypnout a nechat se unášet na kudrlinkách typického britského humoru. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, vtipný aj dojímavý príbeh, vynikajúce herecké obsadenie (Alan Rickman je šarmatný aj ako zatrpknutý mrzút, Bill Nighy ako nafúkanec detto), neošúchaný humor a priam božsky povyberaná muzička, to je dokonalé spojenie pre malú komédiu, ktorej sa napriek svojej skromnosti podarilo ukradnúť kúsok môjho srdca. Videla som ju veľakrát a stále ju milujem. A pri scéne so Sandriným celkovým vzhľadom ma vždy rovnako zamrazí... ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Velice, velice silný 4 hvězdy. Perfektní komedie, nezvyklé prostředí, výtečný casting s velmi dobrými hereckými výkony. Co by však člověk čekal od hereček a herců typu Richardsonové, Griffithsové, Leigh Cookové, Harrisové, Rickmana, Hartnetta (překvapivě dobrý), Nighyho, Clarka i dalších. Celkem významnou roli zde má i Heidi Klumová - a vůbec nedopadla špatně. Doopravdy škoda že Richardsonová, Rickman a Clarke už nic dalšího nenatočí. Vřele doporučuji. ()

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

Na téhle malé komedii, ve které se nerovnoměrně rozprostírají nejrůznější odstíny žánru, je hlavně vidět, že byla dělaná s radostí a hravostí a že ačkoliv je víceméně jasně nalinkovaná, působí tak příjemným dojmem, že jsem se vysral na mouchy -vám doporučuju totéž-, z oněch linek jsem si udělal polštář, dal si ho pěkně pod prdel a jednoduše nasával pohodu, která z tohoto filmu číší. Jo a závěrem; určitě si to sežeňte v originálním znění, ten přízvuk je totiž opravdu k sežrání.) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno