Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Lina 

všechny recenze uživatele

Námět zpracovaný s trochou nadsázky z neobvyklého prostředí. Samozřejmě že nabarvené ovce jsou nesmysl, ale ani Láska nebeská, ve které také hráli Alan Rickman a Bill Nighy, se všem nedržela reality. Obsazení se podařilo a je vidět, že režisér věděl, co dělá. Humor i city dávkoval velice přesně a herci mu v tom hodně pomohli. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Sympatická a pohodová komedie říznutá troškou dramatu. A je to samozřejmě skvělé. Nabušené obsazení plné prvotřídních britských hvězd, sympatická zápletka, spousta povedených nápadů a bizarních účesů. Alan Rickman, Bill Nighy a Warren Clarke (a určitě nejen oni) si to strašně užívají, a stejně tak jsem si to užil já. Skvěle napsané zábavné postavy, nádherná Rachael Leigh Cook, krásný britský venkov, sympatická stopáž. Dohola je prostě neskutečně sympatické a zábavné od začátku do konce a ten dramatický oblouk tady není vůbec do počtu. Tyhle filmy mám rád. 80%. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem váhal nad tím jak film hodnotit. Nakonec jsem se přikolonil k tomu vyššímu čtyřhvězdičkovému hodnocení. Film má originální námět, ale scénář a režie jsou dost průměrné. Jde to přesně podle jisté šablony, takže jsem od začátku věděl k jakému konci to směřuje. Přesto film dokázal v některých momentech velmi příjemně překvapit. Překvapil hlavně co se týče pole humoru. Označkování ovcí, nebo růžové srdíčko v rozkroku nemělo chybu. Jako pěkný průšvih se však ukázaly být dojemné scény, které od zatracení v hlubinách trapnosti a nechtěné směšnosti zachraňují jenom parádní herci. Nerudný obličej Alana Rickmana budete mít rádi, i kdyby jste nechtěli. Ale to co předvádí Josh Hartnett už jsem v několika filmech viděl. Film by si správně zasloužil tři hvězdičky, ale po skončení se ve mě rozprostřel blažený pocit, takže jdu (trošičku nezaslouženě) výš. ()

Maverick 

všechny recenze uživatele

Výborný a jak napsal Columbus naprosto nenápadný anglický film. Nečekal jsem od něho moc a byl jsem příjemně překvapen. Líbila se mi hlavně role Joshe Harnetta, který zahrál opět dobře. Celkově měl film nečekaně rychlý spád a děj se nevlekl. To se mi líbí, když je pořád na co se dívat. Smekám před kadeřníky. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná anglická komedie, která léty nestárne - byla naší oblíbenou rodinou "trvalkou" na videokazetě před nějakými 10 lety, kdy jí pubertální dcery "sjížděly" celkem často, teď jsem na ní po letech náhodou narazila v tv a myslím, že jí čas nijak neuškodil - pánové Rickman a Nighy vévodí celému obsazení! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama