Reklama

Reklama

Neviditelný na útěku

  • USA Memoirs of an Invisible Man (více)
Trailer

Nick Halloway se večer opil a druhého dne přišel na konferenci v magnetoskopickém ústavu s třeskutou kocovinou. Vědecké referáty mu jen přitížily, a tak se z jednacího sálu vytratil. Zatímco si dával šlofíka, došlo v objektu k havárii. Ústav byl vyklizen, o Nickovi na pánské umývárně však nikdo nevěděl. Řetězová reakce narušila molekulární pole a budova se vším, co v ní bylo, zmizela lidským zrakům. Na místo se dostavil agent CIA Jenkins, aby případ ututlal. Když zjistil, že neviditelným se stal i jeden muž, dostal šílený nápad: udělá z něj nepolapitelného atentátníka! Od té chvíle se z Nicka stává lovná zvěř. Není sice vidět, ale nebezpečí na něj číhá na každém kroku. Tam, kde má tělo, vidí chodci i řidiči jen vzduch. A zkuste si představit, jak to vypadá, když se Nick nají a potrava putuje zažívacím traktem! Navíc se ještě zamiloval... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle mě ke Carpenterovi moc nesedělo. Také jsem hodně dlouhý čas váhal, zda-li dát vůbec Neviditelnému na útěku šanci. Nakonec jsem tak samozřejmě učinil, nicméně jsem nedostal kromě romantického fláku, který je hlavně v první polovině alespoň občas vtipný, nic navíc. Sam Neill záporák jak bič, Daryl Hannah předpisově krásná a Chevy Chase, kterého jsem nikdy nemusel. 50% ()

web-dat 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Chevyho Chase. Fakt ho nesnáším, protože i když se snaží hrát komediální role furt u toho vypadá jak blbec. A nedej bože, když má hrát vážnější roli. To se mi střeva stlačí, oči vytlačí ven a praskám. 2 hvězdičky dávám za námět filmu, který kdyby tam nehrál ten trumbera, byl vážně skvělí. Škoda že na tuto roli vybrali právě tohoto herce (neumělce). Ach jooo.. 40% ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je videt, ze Carpenter mimo svou rodnou B hororovou sferu neni ten cistokrevny Carpenter, ktereho zname. Sam si to uvedomuje, snazi se o mainstreamove dobrodruzstvi neviditelneho muze, ktere bych se nebal oznacit za zamerne komercni snimek, ve kterem se ani jakkoliv nesnazi prosadit sve reziserske trademarky, nebo k tomu slozit hudbu. Tu prenechal zene jmenem Shirley Walker a zni to podle toho - namisto typicky genialni Carpentrovske elektroniky nam zde hraje naprosto nevyrazne a nezajimave symfonicke cosi. Hlavni hrdinove jsou nekonfliktni hezoun od matela Chevy Chase a ukazkova barbina Daryl Hannah a takhle je to se vsim - jednoduse to cele az prilis zavani mainstreamem a neoriginalitou, tedy presne pravy opak toho v cem je Carpenter expert. Nemeni to ale nic na tom, ze element neviditelnosti zpracovany na svou dobu velmi slusnymi efekty je jako vzdy velmi vdecny zdroj zabavy viz. Verhoevenum Hollow Man. "I want my molecules back!" 6/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ano, jak zmiňujé některé jiné komentáře. Občas si Carpenter odskočí do netypického žánru, ale na rozdíl od nich si myslím, že se mu to povede často. Stejně jako Starman, i Neviditelný na útěku se mu povedl. pravda, trochu jsem se obával, ale Carpi nezklamal. Je to výborný filmař. Příjemná a zábavná podívaná s velmi dobrým Chevym Chasem. Vážnější a na první pohled nepřitroublá role mu sedla a hezky si ji vychutnal. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Příjemné tempo. Občas jsem se zasmál a nenudil se. Chasovi tyhle lehčí komedie (Podlá hra, Farma snů) podle mě sedí daleko víc, než ty bláznivější (Dovolené). Je v nich přirozenější. Tím nenaznačuju, že Griswoldovi nemám rád, naopak. Carpenter navíc umí a vizuál neviditelnosti je zpracován pěkně. Potěšila narážka na Stewartova Harveyho... -"My name is David Jankins. May I know yours?" -"...Harvey." ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu H. F. Sainta. (Hans.)
  • Při tvorbě tohoto filmu se výrazně angažoval Chevy Chase, který byl v roce 1992 velkou hvězdou. Chase chtěl, aby film režíroval Ivan Reitman, ten ale projekt opustil, když zjistil, že herec požaduje, aby měl film vážnější vyznění. Po Reitmanovi jej přebral John Carpenter. (Zdroj: AXN)

Reklama

Reklama