Reklama

Reklama

Neviditelný na útěku

  • USA Memoirs of an Invisible Man (více)
Trailer

Nick Halloway se večer opil a druhého dne přišel na konferenci v magnetoskopickém ústavu s třeskutou kocovinou. Vědecké referáty mu jen přitížily, a tak se z jednacího sálu vytratil. Zatímco si dával šlofíka, došlo v objektu k havárii. Ústav byl vyklizen, o Nickovi na pánské umývárně však nikdo nevěděl. Řetězová reakce narušila molekulární pole a budova se vším, co v ní bylo, zmizela lidským zrakům. Na místo se dostavil agent CIA Jenkins, aby případ ututlal. Když zjistil, že neviditelným se stal i jeden muž, dostal šílený nápad: udělá z něj nepolapitelného atentátníka! Od té chvíle se z Nicka stává lovná zvěř. Není sice vidět, ale nebezpečí na něj číhá na každém kroku. Tam, kde má tělo, vidí chodci i řidiči jen vzduch. A zkuste si představit, jak to vypadá, když se Nick nají a potrava putuje zažívacím traktem! Navíc se ještě zamiloval... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Řadit Neviditelného na útěku do žánru komedie není podle mého názoru zcela trefné a šťastné, a to i přesto, že do titulní role byl obsazen komik Chavy Chase. Jedná se spíše o dobrodružné sci-fi a sondu do utrpení člověka, který se nedobrovolně stane lovnou zvěří a který pro svůj jinaký neviditelný vzhled nemá nikde zastání, oporu či útočiště, kde by mu byla poskytnuta pomoc. Je pravdou, že na poměry Johna Carpentera je film netypicky odlehčen, ale vnímavý divák si i zde najde mnoho témat k zamyšlení, a v neposlední řadě se také celkem dobře baví, protože film v sobě obsahuje spoustu zajímavých situací a perel, na druhou stranu však také nemálo slabších a hluchých míst. Pochvala Carpenterovi, že se nebojí vyzkoušet vody jiných žánrů, přesto se přikláním k názorům, že horory mu sedí nejvíce. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pohodová, nenásilná triková jízda, která si neklade žádné velké ambice, než být jednohubkou pro nudné odpoledne. A to podle mě splňuje. Nečekejte žádný třeskutý humor, spíš pár lehčích pousmání. Na oplátku tu je nemálo fakt povedených trikových scén, které vypadají velmi solidně i dneska, fajn postavy a celkově dobrá pozitivní atmosféra. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ten bol neviditeľný už predtým, ako sa ním naozaj stal.“ Carpentera som vždy mal rád, keď sa držal svojho kopyta (Halloween, Vec, Hmla, Vládca temnôt), hoc treba dodať, že ani niektoré jeho horory neboli zázračné (Christine). Akonáhle začal experimentovať s inými žánrami, nebavil ma. A nebaví ma ani tu. To, že dostal veľké peniaze (40 miliónov je na jeho osobu gigantický rozpočet, Halloween stál štvrť milióna) na trikovú romantickú sci-fi komédiu o neviditeľnom mužovi na úteku pred CIA znamenalo v prvom rade to, že hororová Carpenter musel ustúpiť do úzadia a nahradil ho úsmevný John. Logicky, na film predsa mali chodiť ženy, deti, tínedžeri, dievčatá, celé rodiny, proste každý, len nie zachmúrení tridsiatnici oblečení v čiernom. Výsledok neprekvapivo nemá s Carpenterom nič spoločné, napriek tomu to nie je až také zlé a musím uznať (tento komentár oprašujem v máji 2010), že triky sú dodnes kvalitné. Tiež sa mi páčilo, že na rozdiel od iných filmov o neviditeľných (napr. Verhoevenov Muž bez tieňa, ktorý je však samozrejme oveľa lepší) sa Carpenter nebojí neviditeľného umiestniť do reálneho veľkomesta. Vďaka tomu scenár hýri nápadmi (ako si neviditeľný objedná taxík?). Scenár je veľmi štandardný (zlý agent CIA, dobrý vedec, ktorý je pravdaže "nečakane" zavraždený). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů o „neviditelném“ mám doma hned několik, ale tohle téma mě nějak zvlášť nebere, tak mi jen tak leží na hard disku a možná se k nim někdy dostanu, až přijde jejich čas. Tohle jsem shlédl jen kvůli režisérovi. John Carpenter patří mezi moje oblíbence a už mi nechybí moc kousků, co jsem od něj ještě neviděl. Tento scifi kousek mě však moc neokouzlil, to ale neznamená, že by byl špatný. Daryl Hannah byla jednu dobu celkem kočka, Sam Neill i Chevy Chase podali slušné leč i tak průměrné výkony. Občas jsem se u toho i zasmál, některé scény byly opravdu dobré, některé pasáže nudné, no prostě žádná sláva. Prví polovina filmu se mi líbila víc, byla i humornější a zajímavější. Potom tomu začal docházet dech a zlepšení přišlo zase až v samotném závěru. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všechny body jdou za nápad a taky za provedení. Chevy Chase a Sam Neil jsou nádhernými bipóly škatulkových hrdinů. Daryl Hannah pro mě není ta pravá kráska, v tomhle filmu jí ale role sedla. Výborný dabing z Barrandova a v součtu toho všeho příjemná sci-fi patřící mezi ty velkoamerickoměstské (Policejní akademie, Batman...) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Při tvorbě tohoto filmu se výrazně angažoval Chevy Chase, který byl v roce 1992 velkou hvězdou. Chase chtěl, aby film režíroval Ivan Reitman, ten ale projekt opustil, když zjistil, že herec požaduje, aby měl film vážnější vyznění. Po Reitmanovi jej přebral John Carpenter. (Zdroj: AXN)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu H. F. Sainta. (Hans.)

Reklama

Reklama