Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plánovaná budoucnost šerifa Beckera je zmařena, když se jeho žena setká s hackerem, který má informace o silu. (Apple TV+)

Recenze (37)

Lencha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl se povedl. Miluju žánr postapo. Jak ve filmech, seriálech, tak i v knihách. Knihy od Howeye, které byly předlohou seriálu, jsem zatím nečetla, ale chystám se na ně. Trochu mi život v sile - pod zemí - připomíná film Město Ember, kde hrál shodou okolností také Tim Robbins. Potěšilo mě, že v seriálu hraje Rebecca Ferguson, kterou mám osobně moc ráda. Těším se na další díly, které si rozhodně nenechám ujít. Za mě plný počet hvězd. Snad to tak bude i u dalších dílů. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to sice nic, co by nebylo k vidění jinde, ale musím přiznat, že pilotní díl mě dost nalákal na další díly. Sice se trochu bojím, aby časem bylo co vyprávět a aby to nebylo v epizodním stylu, ale těžko teď můžu něco předpokládat. Postavy ale fungují, atmosféra taky, i mysteriózní to je... Jen mi vadí, že se tu začne koncem, takže to pak ubírá na napětí, ale snad to budoucí epizody budou mít líp ošetřené... Slabé 4* ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pod zemí se žije hezky, samé vypláchnuté mozky.“ Bunker De Luxe. Na ladných šroubovicích schodišť projektanti nešetřili a při stavbě Sila se spotřebovalo třikrát víc betonu a armatury než kdysi na celé Gabčíkovo-Nagymaros. I atmosféra kilometr hlubokého bzučícího úlu je pětihvězdičková. Zda je děj věrný předloze netuším. Předloni jsem v knihovně chtěl nějaký „postapo román z podzemí“ a sympatická vedoucí mě politovala: „Silo je vypůjčené.“ Nabídla mi Gluchovského Metro a mrkla na mě: „Díra jako díra, no ne?“ Baba jedna... vilná. BETONOVÉ OKÉNKO: [][] Co na seriálu oceňuju nejvíc? A) Že okřídlené heslo ze Sexmise, „ženám se vládne líp, když jsou pod zemí,“ očividně platí i pro koedukovaný kolektiv. B) Že moje žena přestane remcat kvůli bytu ve čtvrtém patře bez výtahu. V Silu by tahala nákup do sedmdesátého! C) Že si začne pochvalovat byteček jako klícku (štěnice doma nemáme). D) Že spotřeba vody se v Silu neřeší. [][] To D) nemá chybu. Konspirace jen kvete, kvůli odposlechu a štěnicím se roztáčejí kohoutky naplno a voda celé hodiny teče proudem. Mému vodoměru by z toho jeblo a mě s ním. Stačí, že kvůli Silu teď žena vede divné řeči, podstrkuje mi Okenu a chrastí kýblem. Už zase?! Copak jí naše loňské „čištění“ nestačilo? ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl na mě udělal skutečně dobrý dojem. Četl jsem knižní předlohu, která je podle mého názoru vynikající, a tak jsem bedlivě sledoval, nakolik se bude děj seriálu lišit od knih. To se do velké míry povedlo. Moc mě potěšilo, že silo je uděláno vizuálně přesně tak, jak jsem si ho představoval. Postavy jsou podle mě ztvárněny herci, kteří se k nim pěkně hodí. Prostředí je dost temné, což je dobře, protože to pěkně dotváří dojem, že se jedná o podzemní silo. I hudba se ke snímku perfektně hodí, za mě sto procent. P. S. Doufám, že ostatní díly budou stejně dobré. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čakal som niečo iné a paradoxne práve preto som rád, že pilot vyzerá tak, ako vyzerá. Dej je veľmi jednoduchý, čo je myslím zatiaľ fajn. Silo sa príliš nepodobá na žiadneho seriálového príbuzného zo súčasnosti, ale atmosférou mi skôr pripomenul poľské temné scifíčka z osemdesiatych rokov. Nemusím dodávať, že to považujem za veľké plus. Pozor, hlavnou postavou prvej epizódy je postava v podaní Rashidy Jones, Rebecca sa objaví na pár sekúnd až v samotnom závere. Robbins je tu ešte menej. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama