Reklama

Reklama

Silo - Season 1

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (45)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobré podzemní postapo. Silo sice operuje se základními klišé a od začátku je divákovi jasné, že ne všechno je takové jak se zdá (stejně jako se dá dopředu tušit kdo bude největší zmetek), ale operuje s nimi natolik dobře, že zvládá držet atmosféru a napětí solidně vysoko. Knížku neznám, takže neposoudím jak moc se série odchyluje, ale až na pár drobných nelogičností sem nenašel nic co by tu vyloženě vadilo/bilo do očí a taková Rebecca Ferguson je castingová trefa do černého.  Závěr úplně nepřekvapil, protože od začátku to byla jedna z několika možností vývoje, ovšem otevřel dveře dokořán a připravil půdu pro další řadu. Nemít toho tolik nepřečteného, tak bych si knížky s chutí pořídil. Třeba na ně v budoucnu někdy dojde. Teď každopádně co nejdřív druhou sérii...80% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se moc povedla a je neskutečný divácký zážitek. Nejenom kvůli scénáři a provedení všeho, ale zároveň kvůli té metafoře našeho světa. Nepíšu to moc často, ale...bylo to skvělý od začátku do konce. Jenom...bude druhá série. Je mi jasný, že si jí užiju. Ale víte co bych si užila úplně stejně? Jeden záběr navíc, střih, závěrečné titulky, jdeme domů, napořád a moje divácká představivost. I tak se ale na pokračování moc těším :) ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Silo mi sadlo ako sviňa! Namakaná atmosféra, premakaný príbeh, úvodná znelka ppči... Síce mi v priemere, po hodnotení každej jednotlivej časti, vyšli "iba" štyri hviezdičky, čo som sám teda čumel, celkovo však tomu udeľujem bez zaváhania plnú paľbu. Na každú jednotlivú epizodu som bol nažhavený a nemohol som sa jej dočkať tak, ako sa už nemôžem dočkať netrpezlivo druhej sezony. V 2024!!! Oni ma chcú asi zabiť... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dávno ma nejaký seriál tak silno nepohltil od prvých sekúnd ako Silo. Mal som pri sledovaní podobné pocity ako z prvých sérií seriálu Lost. Na jednej strane som cítil ako ma scenáristi vodia za nos a nie všetko má tip ťop logické vysvetlenie. Ale má to tak skvelú atmosféru a je to tak dokonale zrežírované, že som sa za ten nos nechal ťahať s radosťou. Konečne som sa dočkal postapo seriálu v ktorom je nielen zaujímavá východzia premisa, ale na rozdiel od napríklad seriálu Snowpiercer, tu sú aj skvelé postavy. Ani jedna ma nesrala tým, že by zrazu urobila nejakú nezmyselnú hlúposť. Získali si ma jak kladné na čele s famóznou Rebeccou Fergusonovou tak aj nepríjemný zloduch Common. Plus nechýba množstvo prekvapení na obidvoch stranách. Jedným z nich je nekompromisný prístup k redukcii postáv. Skoro, čo diel, to odchod nejakej zaujímavej postavy. Až mi bolo ľúto, že sa niektoré zdržali tak krátko. Fascinujúce bolo aj spoznávať ako celé to Silo s 10000 obyvateľmi funguje. Jak jeho technická stránka, tak sociologická. V rámci TV tvorby je to celkom uveriteľné. Finále prvej série nám uzatvorí viacero línií, ktoré nám načrtli a zároveň nám položí šokujúce ďalšie otázky. Už aby tu bola ďalšia séria, neviem sa dočkať. Snáď si seriál udrží úroveň. Zatiaľ je to za absolútne spokojných 10/10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Dlouho se nikomu nepovedlo udělat sci-fi post apo seriál či film, který by měl takový tah na bránu jako Silo. Už od prvního dílu seriál chytí a nepustí a vydrží až do konce. Ano, je to 10 dílů, takže občasná výplň se tu taky najde, ale rozhodně jí je méně, než třeba v nedávném Last of Us a tento seriál ji zrovna vůbec nepotřeboval, protože obsahu měla hra až po strop. Konec jsem bohužel očekával, protože kniha je koncipována jinak a pointa je v ní vyzrazena už během prvních kapitol, ale seriál si jde vlastní vyprávěcí cestou, která je pro filmové zpracování mnohem lepší. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Reklama

Reklama