Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Tesne po dosledovaní filmu ma na jeho koment napadá zopár vybraných slov, ktoré by pravdepodobne neprešli ani cenzúrou. Filmové remake-y hier sú vo všeobecnosti zlé. Sú zlé, aj keď sa jedná o adaptácie 3D akčných peciek. Čo však môže vzísť z filmovej adaptácie 2D skákačky? A opäť sme pri tých vybraných slovách. Dvaja ľudia niekedy hľadajú dlho a ťažko spoločnú reč. Čo sa dá povedať o tom, keď jeden film je pod taktovkou štyroch? A vyzerá, že každý režisér mal svoju víziu, ako má film vyzerať. Vzišla z toho táto ohavnosť, ktorej chýbali už len zmätené korytnačky behajúce od priepasti ku kocke s otáznikom. Je pravda, že na filme som sa rehotal ako zmyslov zbavený, ale bol to taký smiech "toto hádam nieje možné". Odpad! ale taký lepší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film je štýlovo dosť odlišnejší ako jeho videoherná predloha. Kým hra je svetlá a plná optimizmu, tu je to naopak. Ocitáme sa v špinavom a kriminálnom alternatívnom svete, kde vládne všetko len nie poriadok. Ako popcorn je to veľkolepá a nákladná snímka, príbehovo to však škrípe dosť. Prvá celovečerná adaptácia videohry sa proste nevydarila. ()

Reklama

Jurator 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že narozdíl od jiných převodů her na filmové plátno jsem až tak zklamán nebyl - s ohledem na to, že v originální nintendovské hře se jen pohybujete s panáčkem po plošinách a skáčete na nepřátele. Pak zabijete draka a osbobodíte princeznu. Má to samozřejmě své kouzlo, ale jak k něčemu takovému udělat scénář? Nejlépe tak, že použijete jen hlavní postavy a nebudete se držet dějové linie (která je v herní předloze primitivní). Autoři správně zapojili fantazii, udělali z toho prima oddechovou sci-fi pohádku a nezklamali ani fanoušky. Rozhodně úspěch. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že je tohle úplný odpad, protože prostě není, na to je to až moc pěkně bizarní. Mimoto se musí uznat, že vymyslet z jednoduché skákací hry od Nintenda nějaký příběh, kde budou moct být živí herci, to přece jen chtělo trochu umu. Ani tak ale nemůžu jít výše, protože mě to nedovedlo tou svou bizarností strhnout. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Vše co si člověk kdy přál od Mária v jednom úhledném balíčku. Špinavý Bronx, slizké houby a ještě sliztější politici, auta a automobilové honičky, punková stylizace, dinosauří dimenze s humanoidními dinosaury a monarchií, stroj na evoluci, několik různých love story, skákací boty, stále se opakující hudební smyčku. Opravdu, věrněji asi zadaptovat Mária nešlo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (42)

  • Postavy Maria ani Luigiho z her nemají příjmení. Filmové postavy těchto dvou hrdinů jsou pojmenovány Luigi Mario a Mario Mario. (vojtaruzek)
  • Spike (Richard Edson) povie vo filme príklad 191 krát 191 a hneď ho vyráta. Vyjde mu 26 481, pričom správny výsledok má byť 36 481. (Raccoon.city)
  • V titulkoch je meno Dan Castellaneta (hlas moderátora) uvedené chybne ako Castellenetta. (Raccoon.city)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama