Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvec Šálek je génius, který si své loutky vyrábí sám. Když ho však po školním představení uškrtí jeho vlastní loutka, vyšetřovatelé z ústavu se dostávají před složité otázky. Dokázal břichomluvec Šálek vytvořit umělého člověka podobného golemovi? A není to začátek procesu, na jehož konci nás všechny ovládne umělá inteligence? A dá se vůbec věřit vlastním smyslům? (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná takovéto podivné jevy nesedí pro toto histocké období ale na to jsou spisy že opravdu byla organizace pro vyšetřování tresných činů nejen klasickými metodami. Spíše se ale využívalo mimosmyslové vnímání určitých "nadanných lidí." Zjednodušeně řečeno často se využívalo jasnovidectví.  /Je to originální, a ani mi nevadí že žádné opravdové bytosti z jiných světů nenajdeme, o kterých je zde řeč. V naší zemi kdy lidé hlavně věří tomu co vidí a co si mohou osahat je toto opravdu odvážný počin. A mě to začíná bavit. :) není to "normální" a většinou uznávané, přesto tu nemávájí kouzelnými hůlkami. To oceňuju. Na hlavní postavy si začínám zvykat a chápat je. Česká Adamsnovic rodina XD takovej úlet může být jen u nás. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tentokrát u mne vládl velmi ambivalentní, rozporuplný postoj. Parodie na Addamsovy, potažmo Munsterovy, za mne vcelku zdařilá a povedená, maňáskové provedení rekonstrukce činu dokonalé, Pavlovičová, Macháček a paní Termerová pochopili snad jediní, co a jak hrát, Cina zato přehrává jak o život a celou svou postavu tak vede nikoliv k úsměvné naivnosti, ale natvrdlé debilitě. Říkal jsem si, že stačilo, kdyby párkrát dal poker face nebo na to šel přes suchý anglický humor, ale on je spíš jak bavič Petr Novotný, když vyprávěl vtipy. Dále mi přijde dost mizerně vytuněný samotný příběh, který je strašně jednoduchý, až si člověk říká, jako to je konec? A co jako? Na konci jsem čekal nějaký twist, že třeba břichomluvkyně je maminka či sestra, případně obě a navíc jsou to sériové vražedkyně, ale ono nic. A jinak to levitování začíná být už poněkud otravné, protože odnikud nikam nejde a je to pokaždé na jedno brdo. A taky ty úvodní rádoby haha veselé historky z ústavu v každém díle jsou leda tak pěkně trapné. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl! ... tedy z těch prvních dvou ;-) Odlišný díl ve stylu Addamsovy rodiny s mysteriózním motivem. Ač správné rozřešení případu mne napadlo ještě dříve než ke zločinu vůbec došlo, to bylo o několik úrovní lepší než první díl. Rozuzlení skoro mysteriózního thrilleru se otočilo do parodicky humorné formy, která však postrádala pořádný zátah na bránici, takže jsem z toho opět trochu v rozpacích. Tak snad příště... Tomuto dílu bych dal pěkné tři hvězdy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když já nevím. Já bych si tak moc přál, aby to bylo povedené, protože pár dobrých nápadů zde je a překvapivě fungují (maňásková rekonstrukce, výprava parodie na Addamsovu rodinu), jenže na jeden dobrý prvek či fór jsou dva tři trapné a celkový dojem mám tak stále podprůměrný. A u filmařské stránky a výkonů herců to tak moc lavíruje, že nevím, co tvůrci vyváděli - mimo výše zmíněné bych dodal (a vše se to týká herců), že Macháček hraje svůj standart, což na jeho roli někdy stačí a někdy ne, Cina je někdy přesvědčivý a jindy strašně přehrává a jediné stabilní výkony podává Anna Fialová, která je skvělá a Darija Pavlovičová, která je naopak hrozná. A teď co s tím... Lepší 2* ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po katastrofickém propadu sledovanosti mají soudruzi opravdu co vysvětlovat, neboť po Primě má už i ČT svou Elišku a Damiána. Jelikož však České televizi nejde o příjmy z reklam (koncesionářské výpalné musí platit každý, kdo kolem sebe neťuká slepeckou holí), je jí to úplně jedno; hlavně, že se kouří z hlavně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama