Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Musak 

všechny recenze uživatele

Vcelku mě překvapilo nízké hodnocení. Ano, film sice je předvídatelný už od začátku, ano klišé zde taky jsou, ale že by byl film nudný, tak to opravdu ne! Škoda jenom, že se John ke konci opravdu nezastřelil, tím by si u mě film hodně polepšil. Co mě však opravdu rozsekalo v záporným slova smyslu je bouračka na začátku, kdy ženská v bavoráku předjíždí náklaďák a sama jede asi o 2 km/h rychlej, protože ho předjíždí neskutečně dlouho. To by ještě bylo v pohodě,ale to že ten protijedoucí náklaďák jede tak 30km/h, vidět je víc než dostatečně dlouho, má kupu místa na to, aby se vyhnul a stejně si jede pořád rovně jako by nic. To měli tu scénu radši úplně vypustit než natočit takovouhle ptákovinu. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Drama v americkém stylu. Čím je však film hodnotný a je v něm to trochu skryto, je kritika amerického zdravotnictví. Moderní společnost by si měla uvědomovat, kde jsou hranice toho, co ještě může být předmětem nepřiměřených zisků. Film, ač je místy i akční, patří mezi sociálně kritické příběhy. Kdyby si tvůrci odpustili některá ta hollywoodská klišé a banality, zajistili by si u mne hodnocení deset. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nikdo si moc neuvědomuje, co by všechno dokázal udělat pro záchranu své rodiny. Ani John Q. Archibald, netuší, čeho je vlastně schopen - než jeho syn onemocní těžkou chorobou, které může zabránit jen a pouze transplantace srdce. Jenže ta není zadarmo, a zdravotní pojištění se na ni nevztahuje - a že by John, střídavě nezaměstnaný, dokázal našetřit statisíce dolarů? Ale když je člověk v úzkých, dokáže cokoliv - i když si sám uvědomuje, že to možná bude jeho vlastní konec... Herecké obsazení (Denzel Washington, Rober Duvall, Ray Liotta, Anne Heche, James Woods) a zajímavý námět slibovaly výbornou podívanou. Dokonce i první polovina filmů slibuje docela pěkné drama, které se ale záhy zvrtne v hodně nereálnou patlanici bez ladu a skladu. Je jasný, že se film snažil ukázat problémy současné společnosti, kdy peníze hýbou světem, ale řešení skrzevá únos nevinných asi taky nebude to pravé. Sice se Denzel Washington snažil vytáhnout film ze sraček svým hereckým uměním, ale na běhání po místnosti s pistolí v ruce není žádný velký umění. Na jedno podívání dobrý, ale znovu to vidět nemusím, pěkně děkuji... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se vyskytují herecké hvězdy jako je Denzel Washington, Eddie Griffin, Anne Heche, James Woods, Ray Liotta a Robert Duvall. Na takto hvězdně obsazený film bych čekal něco jiného. Jenže kde nic tu nic! Odkud začít? Hezky pěkně od začátku. Takže, první půl hodina byla opravdu dobrým dramatem. Ale potom se z toho stala obyčejná fraška s příšernými dialogy. Když Washington přepadl nemocnici, tak jsem čekal něco ve stylu Vyjednavače ale nic takového se nedělo. Naprostá nuda bez jakéhokoliv napětí. Rukojmí se dvakrát zasmáli. Policisté venku se jednou zasmáli a lidé, kteří přihlíželi z toho všeho měli očividně srandu. Herci podali nepřesvědčivé výkony. Přišlo mi, že si natačení snad i užívali, jako by natáčeli nějakou komedii a ne vážné drama. Neuvěřitelně mi lezl na nervy malý Mike v podání Daniela E. Smitha, který mi byl velice nesympatický a to i přesto, že uznával Ronieho Colemana. Z těch všech herců, kdo podali výborné výkony, tak samozřejmně Denzel Washington a James Woods. V posledních pěti minutách zazněla i krásná hudba. Ale ta snad měla hrát v průběhu celého filmu, ne?! Tvůrci filmu měli asi záměr nás dojmout ale mně nedojmuli. Ale je pravda, že právě těch posledních 5 minut, to bylo docela i dojímavé, ale to hlavně díky té hudbě. Typický americký film se spoustou kliše a naivnosti!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku jasně nasměrovaná, vykalkulovaná podívaná, ženoucí kupředu s jediným záměrem, vyždímat z každého svého diváka i tu nejposlednější slzičku, schovanou klidně až v patě. Já tento záměr filmařům tedy v žádném případě nechci vytýkat, i těchto slzopudných počinů je jednou za čas potřeba, ovšem samozřejmě je podstatné, aby fungovali, o čemž se dá ale v souvislosti právě s Johnem Q docela polemizovat. Emoce nechybí, ty zde gradujícím způsobem dominují v podstatě od začátku až do konce, problém je, že i přes jejich naléhavost a neoddiskutovatelnou sílu tématu na mě zapůsobili prostě chladným a ne až tak přesvědčivým dojem. A způsobeno je to především opravdu nevýrazným, utahaným tempem, dále nevyvážeností dramatických momentů a naivním přístupem k většině postav, čímž mám na mysli na jednu stranu až nesoudně šablonovité a na druhou stranu jen těžko uvěřitelné vykreslení jednotlivých charakterů. O naivitě by se pak dalo hovořit i v souvislosti s prakticky celou zápletkou, kdy sice jasně beru, že zde spousta věcí sloužila jen pro účely alespoň nějaké funkčnosti filmu, ale prostě její reálnost mi tentokrát přišla až moc za hranicí soudnosti. Herecky je pak John Q nicméně na maximální úrovni, Washington, Woods, Duvall, to jsou všechno špičky svého oboru, jen jim jsou zde ale zkrátka „podkopávány nohy“ slabým scénářem a nedůraznou réžií. Ovšem aby nebyli tvůrci zas až tak smutní, tak se přiznám, že těch pár slaných kapek se jim ze mě podařilo přeci jen vydolovat :-). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Odkaz "Pre Sashu" pred koncom a začiatkom titulkov je pre režisérovu dcéru Sashu Cassavetes. (Crybaby)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama