Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já ... nemůžu uvěřit tomu co jsem zrovna viděla ... dojetím nemůžu ani dýchat, natož se soustředit na své myšlenky ... komentář se pokouším napsat při dozvuku neskutečně nádherné hudby Jamese Hornera .... a vůbec mi to nejde .... nejdou mi dát slova dohromady, protože jen těžko je vystihnout a zhodnotit tento velice silný příběh trojice bratrů... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Wetsernový romanťák s Bradem Pittem a Anthonym Hopkinsem. Film se odehrává na začátku 20. v Americe a jsou v něm určité časová skoky. Okrajově se věnuje se velkým tématům jako je 1. světová válka nebo prohibice. Stejně je to ale hlavně o osudové lásce, která prostě neprobíhala tak, jak si hlavní postavy přály. Prostě Bradovi a Julii Ormond nebylo přáno. Škoda, že jsem s ní neviděl víc filmů. Brad se k ní choval jak vůl a během své cesty za poznáním sebe sama, procestoval celý svět. Film se i okrajově věnuje indiánům a jejich diskriminnaci v tehdejší době. "Byla to hezká smrt." ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne veľmi obohacujúci film o tom, že ženu môžete oblbnúť postavením, peniazmi alebo peknou tvárou, avšak po čase bude tak či tak rozmýšľať srdcom a..... inými orgánmi. Takisto ma naučil to, že mám žiť tak ako chcem ja a nie tak ako chcú iní. Všetci zúčastnení podávajú skvelé herecké výkony, pričom by som vypichol Hopkinsa a samozrejme Pitta. Miernou vadou je dlhá stopáž ale tú vynahradí nádherná kamera. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Zwickovy filmy jsou pro mě synonymem kvalitních blockbusterů. Neboli kvalitních výpravných spektáklů, které dokážou oslovit jak náročnějšího, tak i běžného diváka. To celkem splňuje i Legenda o vášni, jenže narozdíl od Zwickovo pozdějších Samurajů a Diamantů je plná patosu, který ale není ukočírovaný v mezích, které u podobných snímků čekám, což následně podlamuje zážitek, který by třeba jen i samotné herecké obsazení mělo jistojistě nabídnout. 6/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem dost na vážkách, zda si Legenda o vášni zaslouží plný počet hvězd nebo má zůstat těsně pod vrcholem. Edward Zwick zpracoval krásný a veliký příběh jedné rodiny postavený zejména na otci, třech bratrech a snoubence jednoho z nich. Děj se odehrává od dětství chlapců přes bojiště první světové války, kde jsou poměrně dobře natočené scény, až po období prohibice. Celý snímek je doprovázen výbornou hudbou, která sice nevyniká nějakou kantilénou, jež by divákovi zněla v uších i po skončení filmu, ale velmi dobře dokresluje dané scény. Dekorací Zwickova počinu je jednoznačně také krajina, do které příběh zasadil a pochopitelně i herecké výkony Hopkinse, Quinna a nakonec i Pitta. Už během sledování jsem sváděl vnitřní boj, zda budu hodnotit 5* nebo 4*, mé pocity se různě přelévaly, až jsem dospěl k názoru, že zůstanu u sudého počtu. Přes všechny klady, které jsem uvedl, na mě film působil příliš přeslazeně (jak by ne, když v hlavní roli válí cukrouš numero uno) a vyumělkovaně, natočený tak, aby co nejvíce zapůsobil. A to je také důvod, proč hodnotím tak, jak hodnotím. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Brad Pitt povedal, že mu skúšali naniesť make-up, aby mohol hrať Tristana ako starého muža v epilógu, ale výsledky neboli presvedčivé. Starého Tristana nakoniec hral Doug Seus, tréner medveďa Barta, jediný muž, ktorý mohol bezpečne zápasiť s Bartom pred kamerou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama