Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Popravdě, moje největší obavy pramenily z účasti Orlanda Blooma, nakonec to však nebyl on, koho jsem s povděkem přijímala mimo obraz, ale Kirsten Dunst. Díky její megavlezlé Claire a scénáři psaném na koleni, zejména v případech nesmyslných dialogů, probíhajících mezi romantickou dvojicí, se mě neodbytně zmocňovaly pocity, že něco špatného snědli buď oni, nebo já... příznaky otravy se začaly vytrácet až s poslední půlhodinou, skrývající nejedno příjemné překvapení - od velkolepé smuteční párty, přes krásnou Susan Sarandon, až po scénu s hořícím ptákem za kvílejícího "Free Bird"... to nejlepší však přišlo se vzácným uměním naslouchat a vyústilo v dojemnou rozlučkovou road movie. Ale ať počítám, jak počítám, vzhledem k předchozí půldruhé hodině v křeči mně nevychází víc, jak 40%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Cameron Crowe. Kamera : John Toll. Hudba : Nancy Wilson - Ocenění - 2006 - Broadcast Film Critics Association Awards - 3 nominace ( Nancy Wilson - Nejlepší skladatel *I Nine - Nejlepší píseň, za píseň "Same In Any Language" http://www.youtube.com/watch?v=RmBeAqPqeCg *Nejlepší soundtrack).... ....2006 - Grammy Awards - nominace ( Tom Petty - Nejlepší píseň, za píseň "Square One" ) http://www.youtube.com/watch?v=-f93TSVPDAg CITÁT - Tato očekávaná bota možná donutí celou generaci chodit radši bez bot....... ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

„Selhaní je jenom nepřítomnost úspěchu.“ Vyhazov z práce za velmi nákladný průšvih a než Drew stihne naplánovat a především uskutečnit svůj technicky zvláštní odchod z tohoto nevděčného světa, předběhne ho s úmrtím otec. Takže je potřeba sebevraždu odložit a vydat se na cestu vstříc davu příbuzných. Byl totiž vybrán, matkou a sestrou, jako nejlepší a nejúspěšnější zástupce rodiny. A ke všem nepříjemnostem dne, se mu připlete do cesty, ještě nečekaně vlezlá letuška. Film je zvláštní všehochuť různých žánrů, ale mě osobně okouzlil jeden nekončící telefonní rozhovor, během kterého stihnete dojít domů a potom si uvařit, obstarat kočku, vyprat, najíst se, vykoupat a pořád se nedokážete toho hlasu nabažit. A přitom si povídáte vlastně s někým, koho neznáte. A kdo tohle nezažil, ten tenhle film .... asi nedocení. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Víte jaký je rozdíl mezi selháním a fiaskem? Selhání by bylo kdyby tenhle film natočil nějaký průměrný režisér s nicotným talentem. To, že je pod režií a scénářem (tím hlavně) podepsán Crowe je fiasko. Během sledování mě často napadalo jestli se u toho víc nudím nebo jestli mě to víc uráží (opravdu mnoho scén a dialogů je tak mimoňských, že jsem obracel oči vsloup). Nudná variace na nejstarší příběh "kluk potká holku", hloupě ukecaný film, ztráta času. Jestli chcete ukecanou romantiku, sáhněte po Linklaterovi. 30% ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přirozený snímek natočený s akurátní nadsázkou tak, aby člověk neměl depku z toho, že se půl filmu dějí přípravy na pohřeb. Je to zajímavá kombinace spojovat přípravy na pohřeb s tím, že člověk najde svou životní lásku...ale je to podané tak, že mi to ani trochu nepřišlo. Orladno i Kirsten svou roli stvárnili úžasně. Po zhlédnutí mám dobrý pocit, co víc si přát. Jen bych chtěla vidět účet za ten den po telefonu :oD ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Ve chvíli, kdy se Drew (Orlando Bloom) zastaví v motelu Lorraine, který se nachází v Memphisu a který se proslavil tím, že zde byl zastřelen baptistický kazatel Martin Luther King, můžeme slyšet skladbu „Pride (In the Name of Love)“ od irské kapely U2 z jejich čtvrtého studiového alba nazvaného „The Unforgettable Fire“ z roku 1984. (Trajektt)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama