Reklama

Reklama

Takešiho hrad

(pořad)
  • Japonsko Fûun! Takeshi Jô (více)

Japonská zábavná súťaž, ktorej hlavnou postavou je gróf Takeši. Svoj hrad opevnil a pripravil neprekonateľné prekážky pre všetkých, čo by sa chceli k nemu dostať. (oficiální text distributora)

Recenze (275)

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

V době natáčení se jednalo o převratnou a novou podívanou, která neměla moc obdob, ale já se k ní dostala až teď na Prima Cool a už na mě ani zdaleka napůsobí tak, jak by asi působila, kdybych se k ní dostala dřív. Zkrátka davy ukřičených Japonců, co se marně snaží vyzrát nad překážkami, u kterých v mnoha případech závisí jejich překonání na pouhopouhém štěstí (nikoli zdatnosti nebo chytrosti soutěžících), nad nimiž vyčnívá jeden ještě více křičící chlapík v bílé uniformě. Ale jako kulisa pro vaření nebo odreagovačka po náročném dni to ujde. ()

MILGOUSE 

všechny recenze uživatele

Naprosto squelá japonská soutěž, ve které i ti nejposlednější ze stovky statečných v rozličných kostýmech nakonec stejně ostrouhají v závěrečném souboji s císařem na legračních vozících, což jistě ocení každý škodolibý člověk. U tohoto pořadu se však člověk převědčí i o jiné povaze Žaponců. Žádná přetvářka což potvrzuje nejen to , že soutěží očividně těšilo ztrapnit se komickými bojovými pokřiky a úbory, ale i upřímnou radostí i v případě vyřazení. (A když to budeme stupňovat ještě trošek dál pochopíme jistou zálibu v bolesti a ponížování a můžem skončit až výhřezem střev při harakiri) Ale jak praví známé přísloví: "Není důležité zvítězit, ale přežít." ()

Reklama

dawexx 

všechny recenze uživatele

DjKoma tady správně připomněl, že Takešiho hrad dávali na DSF, já už si nemohl vzpomenout, na čem to bylo. Škoda, že to asi nějak přestali dávat, protože já se u týhle japonský show náramně bavil. Ty úkoly, které jednotliví soutěžící dostávali, byly geniálně jednoduchý a zároveň divácky velmi přitažlivý, takže o nudu nebyla nikdy nouze a neznalost japonštiny (v mém případě ani němčiny) vůbec nebyla na škodu. A finále dobývání samotného hradu byla pokaždé ohromná pifárna. Those Japs are crazy! UPDATE 11.5.11 - už to nějakou dobu běží na Prima Cool v novým formátu, takže nostalgie se proměnila v pravidelný sledování! ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda - snad nikdy jsem se u televizní produkce tolik nenasmála. Asi není třeba říkat, že hlavní esencí zde není soutěživost ducha a překonávání sebe sama, nýbrž schopnost pobavit se na vlastní účet. A to se cení. Plus ta asijská nátura, která je tak jiná od té evropské, tomu celému dodává tu správnou šťávu. Jo a generál Lee, pro toho mám vážně slabost!;D ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou totalni uletaci a casto me z tech jejich televiznich shows hlava nebere. Zakladem japonske reality-show je, jak uz tady nekdo napsal, radne potrapit hrace a v tom jsou japonci nejlepsi. Neberou si servitky takze neni nouze o krkolemne pady, dopady na hlavu a dalsi silenosti obcas me to nutilo zapremyslet z vceho jsou nektere dekorace vyrobeny. Kazdopadne Takeshis Castle patri k tem nejzabavnejsim. PS: pokud by mel nekdo zajem doporucuju se podivat na Silent Library (najdete na Youtube) tam nejde o nic jineho nez radne potrapit hrace a pak co je soldni ulet je Human Tetris (neleznete rovnez na Youtube) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • „Jedna z věcí, kterých jsem si všiml, bylo, že všichni nemusí projít všemi překážkami,“ řekl jeden z účastníků o natáčení. „Uvědomil jsem si, že se nechci účastnit, dokud mě nezavolají.“ A díky této strategii postoupil až do finální překážky s vozítky. (Vitox)

Reklama

Reklama