Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Wayne se vrací domů a společně s bratry nachází rodný ranč v cizích rukou. Johna Eldera, který v Clearwateru právě pohřbil svou matku, zastaví šerif a radí mu, aby toto místo rychle zase opustil. Kromě toho mu sdělí, kde se může sejít se svými třemi bratry. Když mu pak řekne, že se Elderův ranč zatím stal vlastnictvím Morgana Hastingse a že jeho otec krátce předtím zemřel za podivných okolností, vydají se po shledání všichni čtyři bratři za Hastingsem. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Wayneův dvojník Chuck Roberson nahradil George Kennedyho ve scéně, kdy John Elder (John Wayne) praští Curleyho (George Kennedy) toporem od sekyry. (Mol)
  • Tommy Kirk byl od filmu vyhozen poté, co byl policí zatčen za držení marihuany na Štědrý den v roce 1964. Jeho fotky v policejních poutech se objevily v novinách. Poté poznal, jak je těžké získat další filmové role. Jeho místo ve filmu nahradil Michael Anderson Jr. (Mol)
  • Film se začal natáčet v záři v roce 1964, byl však přerušen, když byl Johnu Wayneovi diagnostikována rakovina plic. Znovu se začalo natáčet v lednu 1965. (Mol)
  • I když měl film velký rozpočet, byl herec Karl Swenson použit do dvou rolí, a to coby Doc Isdell a poté jako barman ve scéně, kde Tom Elder (Dean Martin) hraje o skleněné oko. (Mol)
  • Když je John Elder (John Wayne) stažen do řeky, je možné slyšet hlas dítěte, které volá "dad", v překladu "tati". Byl to tříletý syn Johna Wayna Ethan Wayne, který se díval mimo záběr kamery a věděl, jak moc jeho tatínek byl nemocen. (Mol)
  • Tento film je označován jako návrat Johna Wayna, který čtyři měsíce před tímto filmem prodělal operaci, při které mu byly odstraněny dvě žebra a levá polovina plíce, protože mu v roce 1964 byla diagnostikována rakovina plic. Chtěl dělat všechny kaskadérské kousky, aby všem ukázal, že ho operace nijak nezpomalila. (Mol)
  • Pohřební vůz, který byl na pohřbu Katie Elderové, v současné době stojí před strašidelným domem ve Walt Disney World. (Mol)

Reklama

Reklama