Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy jsem tento film viděla poprvé, je dávno pryč. A spolu s ní odešlo i odešlo i to kouzlo, které na mě tehdy působilo. Dnes už je to jen jednou z mnoha variací na Romea a Julii. Ale i když to kouzlo už je pryč, pořád pro mě tento dvoufilm má jistou sentimentální hodnotu a pořád i se svou téměř tříhodinovou stopáží dokáže udržet pozornost. ()

zmateny 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak ostatní, ale nemůžu si pomoct - já prostě rád pohádky. A Kouzelná země skřítků je jedna z těch, kterých si v programu všimnu a rád si udělám čas na jejich shlédnutí. Irská hudba, nádherná příroda, krásná princezna, zábavní skřítci a v jistých situacích roztržitá postava obchodníka Jacka Woodse. To všechno spolu vytváří pohodovou atmosféru, která jde ruku v ruce se zajímavým příběhem. Nemyslím si, že by někdo shlédnutím této fantasy pohádky prohloupil. Naopak - náladu to rozhodně vylepší. ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je moje dětství! Byla to tehdy velká láska, která doteď nerezaví. Děj se opírá o děj klasiky Romea a Julie (skřítkové a elfové), ale funguje to parádně. Milý, zajímavý, kouzelný a vtipný rodinný film, který nemůže být špatnou volbou! Ukázka irských tanců je pak velmi příjemným bonusem ve sledování! ()

anthea 

všechny recenze uživatele

KOUZELNÁ ZEMĚ SKŘÍTKŮ je má nejoblíbenější pohádka. Za prvé protože se odehrává v krásné irské krajině, úplně první mé oko potěší pole vlčích máků v úvodu, pak ta krásná stará chalupa s doškovou střechou a všude okolo tolik svěží zeleně. Za druhé je plná irské veselé hudby a tance. Za třetí jsou tam zajímavé postavy, zkažení a vulgární skřítkové, snobské a namyšlené víly a elfové, záludný strýček z rodu máselníků, strašidla, zajímaví lidé a samozřejmě bytost nad nimi - Velká Banshee v krásném podání Whoopi Goldberg. Za čtvrté krásné kostýmy - zelená barva vede. Za páté do svých rolí přesně padnoucí herci - Colm Meaney jako šéf skřítků v Kerry, Zoë Wanamaker jako jeho žena, Frank Finlay jako legrační generál Bulstrode, Michael Williams jako otec Daley a další také moc dobří, ale tito jmenovaní mě nejvíc zaujali. Za šesté je to místy docela vtipné, například dialog Jacka a pronajímatele chalupy: "Elektřina není?" "Není, kdo by tahal dráty". A za sedmé je to kouzelný příběh lásky, která dokáže přemoct nepřátelství mezi skřítky a vílami. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Príjemná atmosféra írskeho vidieku, dobrá hudba, sympatickí leprikóni a letúšikovia, no prílišná rozvláčnosť. Ústredná dejová línia sa podobá na príbeh Rómea a Júlie. Zaujímavé, ako sa tvorcovia pohrali so Shakespearovym dielom. Efekty sú slabé, no na tv budiš. Vidieť sa to dá i viackrát. Troška skresať, vymeniť pár hercov a bolo by to super. 71% ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama