Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Druhý film, ktorý som mal možnosť od Uweho videť. Je neuveriteľné ako sa človek bez talentu a nadania dokáže obklopiť celkom dobrými hercami a dostať k peniazom. Tento nemecký hrdina je pre mňa veľmi inšpiratívny, lebo stále pracuje aj napriek kritikám svojich filmov. Čo sa týka tohto filmu, tak je tu nadupaný soundtrack, akčné scény pochybnej kvality, milostná scéna pri ktorej si pripadáte ako sám v temnote, husté hlášky a logické kixy. Dlho sa mi nestalo, že som film pozeral na tak veľa krát(vždy sa mi pri ňom podarilo zaspať). Musím ale spomenúť jeden dialóg: "Potrebujem od teba nejaké informácie o tom." - "Čože? Veď vieš čo sú to za ľudia, oni ma za to kľudne zabijú. Hneď sa ti na to pozriem.". Ale aj tak Uwe má vo svojich filmoch isté čaro, ktoré ma núti aby som si pozrel nejaký ďalší jeho film. Je to proste len nepochopený umelec, ktorého raz chcem pochopiť. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Režijně sice možná o trochu lepší než předešlá herní adaptace, nicméně tam kde se Boll v předešlém dobrodružství bral alespoň podvědomě bral s těžkým nadhledem Tady ale ta kompletní serioznost a mrzké herecké výkony prostě s probíranou látkou jednoduše nejdou dohromady. Navíc, ten amatérský look ve většině exteriérů by zabil i sebelepší snahu o sofistikovaný snímek. ()

Reklama

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

K filmu som prišla asi v polovici a chvíľu "sondovala terén", kým som pochopila, na čo sa dívam - a všetko to seba krásne zapadlo, keď som sa postupne dozvedela, že to je podľa počítačovej hry a že to má na svedomí veleslávny Uwe Boll - bez inšpirácie počítačovou hrou sa ťažko dá "stvoriť" scenár plný sprostostí navŕšených ako (prepytujem) kôpka hovén. Vyvražďovacie počítačové hry sú proste o tom, že hrdina ide a stretáva všetko možné, čo musí vyhladiť - ale skúste to namačkať do filmu a je z toho grcka. No a s Uwe Bollom je jasné, ako to celé bude vyzerať. Znechutenie z obsahu nádherne dopĺňa Tara Reid, ktorú som celý čas videla iba s dvoma výrazmi - dôležito sa tváriace vypleštené kukadlá a striedavo zavreté alebo otvorené ústa. Nepáčila by sa mi ani utopená v piňacolade, ale takto je to hotová tragédia. ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako většinu Bollových filmů jsem tuhle sra*ku nedokázal dokoukat do konce a jsem si jistý, že jsem o nic nepřišel. Je to asi tak stejná zábava, jako když jsem se jako dítě díval kamarádovi přes rameno, když na pouti hrál nějakou automatovou mlátičku - primitivním příběhem jsme se vždycky rychle proklikali, abysme co nejdřív mohli zrubat nějakýho toho zmetka, oproti tomuhle filmu nás tenkrát ta rubanice ale dost bavila. 10% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

K čertu s Uwe Bollem. V dnešní nudně promakané době se zoufale hledá jakási postavička pro obveselení několika pisálků na netu. Nový Ed Wood moderního střihu... Proto se vytáhnul nezajímavej a ujetej Němec, co neumí ani dost nasvítit konkrétní scénu a počalo se vymýšlet vtipných narážek. Nehledě na to, že tahle nula se svojí slávou snad i vyžívá (jinak si jeho nadprodukci a další avizované projekty nedovedu vysvětlit) je podobné vytváření kultů doufám jen krátkodobou záležitostí. Protože vedle autora háleřových sci-fi filmů, které měly srdce a nadšení by vypadal fakt blbě. Ehm, to na úvod. A teď k filmu. Stupidní a neomluvitelně nudné. Že zírám pět minut na dialogovou srágoru a pak se dočkám toporné zpomalovačky nepovažuju za tak nenormální (v upírských céčkách běžná rutina). Herci neuměj a jsou jedině na škodu. Konec jsem ovšem nepochopil, buď došla páska nebo vyšší smysl. Ať tak či tak, Boll by mohl dělat výtečného marketingového poradce. Dělá blbce z lidí, kteří z něj dělají blbce. A to se hodí... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • V původním scénáři byl jiný konec příběhu. Uwe Boll však prohlásil, že byl až moc jednoznačný. (Terva)
  • Snímek se umístil na 21. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Po přečtení scénáře producenti uvolnili Uwe Bollovi dalších deset milionů dolarů, které padly na zvláštní efekty. (akisha)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama