Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako většinu Bollových filmů jsem tuhle sra*ku nedokázal dokoukat do konce a jsem si jistý, že jsem o nic nepřišel. Je to asi tak stejná zábava, jako když jsem se jako dítě díval kamarádovi přes rameno, když na pouti hrál nějakou automatovou mlátičku - primitivním příběhem jsme se vždycky rychle proklikali, abysme co nejdřív mohli zrubat nějakýho toho zmetka, oproti tomuhle filmu nás tenkrát ta rubanice ale dost bavila. 10% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll vo vrcholnej forme - čo má tento film spoločné s Alone in the dark? Suverénne najviac ma však rozosmial nehodiaci sa Nightwish znejúci počas záverečných titulkov. Rád by som vedel, koľko dostala skupina zaplatené za to, že dovolila použiť svoju skladbu v tomto paškvile. Samostatne tá skladba pritom funguje na výbornú a ak by Uwe vystrihol to, čo jej predchádzalo, mohol to byť slušný klip. Ale aj napriek všetkému nie až tak strašný film. Bohužial však ani dobrý. ()

Reklama

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Uwe Boll je buďto je zneuznaný génius, který stále čeká na svou příležitost nebo (což je pravděpodobnější) totální packal - a vice versa. Neschopnost smysluplně odvyprávět nejhorší příběh z nejhorších, neschopnost gradace, neschopnost při práci s osvětlením, hudbou, herci, nulová snaha maskovat okaté vykrádáním (eklektik je pro něj příliš vznešené označení), neschopnost sestavit akční scénu, dokonce neschopnost dostát příslibu v názvu - to je jen chabý výčet zažitých světobollných standardů, které tvoří jeho snadno rozpoznatelné režijní "auteurství". Kdybych řekl: "Tenhle film je špatný," budu tím Uwemu hodně lichotit, ačkoli (!) i zlí jazykové tvrdí, že od minula lze vystopovat nenápadnou evoluci (za současného tempa by se mohl do deseti let vyškrábat do kategorie shovívavého "téčka"). Protože by deskripce jednotlivých "must see" a "k pokukání" zabrala příliš mnoho prostoru, poznamenám, že epileptická scéna z muzea - s průměrnou frekvencí střihu 0,1 sekundy - zastiňuje i takové pochutiny, jako nechtěné parodování lidské sexuality v napodobenině postelové scény. Ke scénáři a hereckým výkonům se z etických důvodů odmítám veřejně vyjádřovat! :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po nadmíru zábavném HOUSE OF THE DEAD jsem byl zvědavý, jestli to nebyla jen náhoda, bohužel jsem byl krutě zklamán. Scénář ALONE IN THE DARK je sice stejně slaboduchý, ale technicky je film podstatně lepší (žádné kamerové kryty nebo mikrofony lezoucí do obrazu) a celkově mnohem umírněnější (žádných dvacet zpomalených objezdů v podhledu ap.) a tím pádem i neskonale nudnější. Jedna hvězdička za solidní bitku na začátku. ()

kOCOUR odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelná a totálně chaotická arkáda bez koulí, která svou tupostí aspiruje na usazení na tom nejhlubším kinematografickém dně. Uwe Boll si zadělává na titul hovado století a pokud ho někdo hodně rychle nezakope six feet under, pravděpodobně mu samotnému nikdy nedocvakne, že točí ty největší sračky pod sluncem. Přesto vidím pokrok! AitD je režijně i scenáristicky zhruba o 2% lepší než House of the Dead. Ale bohužel to stále nestačí ani na půl hvězdičky. Uf. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Německá nahrávací společnost Nuclear Blast zaplatila 30 000 amerických dolarů, aby se její kapely mohly podílet na filmovém soundtracku. (Dreadd)
  • Jmenován nejhorším filmem roku 2005 - Stinkers Bad Movie Awards. (akisha)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě, konkrétně v Québecu, Britské Kolumbii, Novém Skotsku a ve filmovém studiu ve Vancouveru. (Terva)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama