Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem takovou tu klasickou americkou průměrnou komedii.. Dostala jsem ale něco úplně jiného a jsem z toho nadšená :) Jude Law skvěle zahrál zlatíčko Alfieho, byl vážně neodolatelný a všemu jsem uvěřila. Ty jeho komentáře směřované k divákům byly vynikající, bez nich by to ani zdaleka nebyla taková bomba. Jeho několik filmových sexuálních partnerek bylo zvoleno opravdu dobře, přičemž Susan Sarandon a Marisa Tomei, kterou mám v poslední době v oblibě víc a víc, byly vážně úžasné! To vše doprovázela nádherná hudba, která do každé situace pasovala jako ulitá, a krásný zajímavý střih. Myslím, že nemám co vytknout :) Mimochodem, ze začátku mi Alfie silně připomíná Barneyho Stinsona :D :)) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Džudló je hlavní důvod, proč tenhle film o floutkovi, co okusil časem vlastní přístup k životu z druhé strany, funguje. Není to nějak extra objevný, ale má to vtipný i dojemný momenty a dobře sem zapadají i občasné promluvy směrem k divákovi. Jen si teda nemůžu odpustit poznámku, že Absinth už dávno není halucinogenní. ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

No tak v podstate som od tejto snímky nič nečakal, ale dostal som celkom slušnú zábavu. Je to taká jednohubka na zlepšenie nálady, na ktorú po dlhšom čase bez problémov zabudnete. Najväčším pozitívom filmu je Jude Law, ktorý si prakticky ukradol celý film pre seba, ostatní herci, akokoľvek kvalitní (Susan Sarandon, Marisa Tomei, Omar Epps), sú len nahrávačmi, ktorý sa v príbehu objavia a opäť zmiznú. Samotný scenár im ani viac príležitostí nedáva. Je to práve štýl rozprávania a celková koncepcia scenára, čo robí z Alfieho len priemerný film. Keby sme sa mali pozerať na Alfieho ako na 90-minútový plnohodnotný zážitok, snímka určite neobstojí. Film vyvoláva dojem sitcomu, akoby to ani nebol celovečerný film, ale len séria viac či menej vydarených scénok pozliepaných na filmovú dĺžku. Tentokrát ale prevládajú vtipnešie momenty a preto sa filmu darí diváka pomerne slušne baviť. Je to hlavne zásluhou Lawa, pretože kebyže sa na jeho mieste ocitne o kúsok slabší herec, bol by Alfie takmer pohromou. Našťastie to tak nie je a diváka výsledok nesklame. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jud Law je sympaťák i dobrý herec, takže sebavedomého lovca ženských skalpov mu hravo uveríte. Každodenná dôkladná hygiena, trošku deodorantu s ktorým to netreba preháňať, no a to najdôležitejšie - sako a topánky od Gucciho - z výpredaju samozrejme. K tomu ružová košeľa..., nie, nebojte sa, vaša mužnosť tým neutrpí. No a hotovo, vyrážame na lov... Neustály kontakt s divákom v podobe Lawových monológov, pri ktorých hľadí do kamery, vyvoláva pocit, akoby rozprával práve s vami. To je práve to, čím sa film odlišuje od hromady podobných, pretože aj tu je osud sebavedomého lovca od začiatku čitateľný a je len otázkou času, kedy spadne na hubu. Jud Law je herecky rovnako sebavedomý ako jeho postava a napriek niekoľkým známym tváram v menších úlohách, je to hlavne jeho film. Slabšie štyri. 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud Cockney Alfie surfuje na vlně svého kurevnictví, má to šťávu. Lichotí, svádí, manipuluje, lže, říká lidem, co chtějí slyšet. Při bourání čtvrté stěny naopak sází na cynické glosy a upřímnost, kterou byste slyšet nechtěli. S erektilní dysfunkcí a následným pokusem „aim higher“ se však nastartoval proces, při kterém trhlinami v Alfieho krunýři prosvítala deprese a vy jste měli uvěřit, že mu vlastní sobectví najednou dovolilo trpět. Aby tomu tak alespoň částečně bylo, musí hodně zachránit Jude Law, který obšousta s omezeným datem spotřeby podává o dost jinak než Fassbender ve Studu, ale podstata je stejná.. „I donˈt depend on nobody. Nobody depends on me. My lifeˈs my own.“ Tady bysme mohli skončit. A nebo ještě pokračujeme? „But I donˈt have peace of mind. And if you donˈt have that, youˈve got nothing..“ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Nikki (Sienna Miller) maluje pokoj modrou barvou, jde za Alfiem (Jude Law) a má v ruce cigaretu, kterou chce dát Alfiemu do pusy. Jelikož má ale ruce od barvy, chytne ji Alfie za obě zápěstí a je možné si všimnout, že Nikki má cigaretu opět v puse. (fifas2)
  • Nia Long, ktorá hrá Lonette, mala v zmluve pre tento film klauzulu, ktorou si vyhradzovala právo nebyť nahá. (Arsenal83)
  • Režisér Charles Shyer sa nechal inšpirovať filmom Ťažký deň (1964), podľa ktorého nosil Alfie priliehavé obleky, podobne ako kapela The Beatles v ňom. Jude Law dokonca pre svoju postavu požičal aj vlastný hnedý sveter, v ktorom sa Alfie objavil v niekoľkých scénach. (U_S_O)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno