Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Faye 

všechny recenze uživatele

Alfie je do sebe zahleděný Narcis, který se stará v životě jen sám o sebe a své pohodlíčko. „Na nikom nejsem závislý. Nikdo není závislý na mě. Můj život je jen můj.“ A vlastně, proč ne? Krásná životní filozofie. A pokud už navazuje nějaký vztah, hledá vždy obdiv a potvrzení své dokonalosti. Jenže..„Každý má datum spotřeby. A ženy jsou na regálech kratší dobu než muži.“ Nebo ne??? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá časť filmu je z jednej polovice tvorená trápnymi príhovormi Alfieho do kamery a z druhej jeho sexuálnymi avantúrami, v druhej časti Alfie, pán kurevník, padá na hubu, ale výsledok je rovnako prázdny. Za zmienku stojí Jude Law, ktorý je síce šarmantný lámač sŕdc, ale keď dôjde na iné herecké polohy (smútok, hnev, sklamanie, osamelosť...) rozdiel v hraní veľmi nevidieť. A taký je celý film. Rozprávka s poučením o tom, že byť mašina na trtkanie a kašľať na city sa neoplatí a človek raz okúsi kopanec života, kde prvá polovica je prázdna a druhá falošná a nedôveryhodná. Za zmienku stoja azda len prsia Sienny Miller a skvelé piesne Micka Jaggera. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jud Law je sympaťák i dobrý herec, takže sebavedomého lovca ženských skalpov mu hravo uveríte. Každodenná dôkladná hygiena, trošku deodorantu s ktorým to netreba preháňať, no a to najdôležitejšie - sako a topánky od Gucciho - z výpredaju samozrejme. K tomu ružová košeľa..., nie, nebojte sa, vaša mužnosť tým neutrpí. No a hotovo, vyrážame na lov... Neustály kontakt s divákom v podobe Lawových monológov, pri ktorých hľadí do kamery, vyvoláva pocit, akoby rozprával práve s vami. To je práve to, čím sa film odlišuje od hromady podobných, pretože aj tu je osud sebavedomého lovca od začiatku čitateľný a je len otázkou času, kedy spadne na hubu. Jud Law je herecky rovnako sebavedomý ako jeho postava a napriek niekoľkým známym tváram v menších úlohách, je to hlavne jeho film. Slabšie štyri. 70%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem plytkou komedii a čakalo mě velké překvapení. Po vlažném začátku, kde je vidět akorát proutník, jakých už byly ve filmu stovky, jsem předpokládala, že už se to nějak dobelhá ke konci, kdy se hrdina napraví, ožení a bude žít šťastně až navěky. Později ale přišel doslova dramatický twist, který mě film donutil přehodnotit. Strašně mě překvapilo, jaký výkon se dá z takové role vytřískat. A Lawovi za to smekám. Role takové Marisy Tomei byla už jen třešničkou na dortu. Plus krásně nešablonovitý konec a originální titulky pomohly dotvořit velmi pěkný film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jude Law byl pro postavu Alfieho ideální volbou. Má na ni potřebný vzhled, charisma a dokáže sám celý film utáhnout i herecky. Tady z plátna v podstatě neslézá, každou chvíli promlouvá přímo na kameru a přestože jeho příběh je vlastně pouhá moralita, je to podáno tak, že to ani nevadí. A kolem něj je samozřejmě spousta nádherných hereček. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Počas scény v kvetinárstve (ktorá sa mala natáčať na predmestí Manhattanu a natáčala sa v Liverpoole) je vonkajší záber obchodu. V tomto bode je v okne vidieť odraz niekoľkých malých domov v štýle Regency, ktorý je charakteristický pre britskú architektúru. (Arsenal83)
  • Režisér Charles Shyer sa nechal inšpirovať filmom Ťažký deň (1964), podľa ktorého nosil Alfie priliehavé obleky, podobne ako kapela The Beatles v ňom. Jude Law dokonca pre svoju postavu požičal aj vlastný hnedý sveter, v ktorom sa Alfie objavil v niekoľkých scénach. (U_S_O)
  • Nia Long, ktorá hrá Lonette, mala v zmluve pre tento film klauzulu, ktorou si vyhradzovala právo nebyť nahá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama