Reklama

Reklama

Den díkůvzdání

  • USA Thanksgiving (více)
Trailer 3

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (207)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Vcelku zdařilý slasher, který mě po slabším rozjedu filmu začal bavit, a to především těmi dobrými vyvražďovačky. Jak říkám, první třetina byla taková méně záživná a nemohl jsem se ani moc soustředit na vlnu postav. Jenže pak se vše začalo vylepšovat a šlo to hezkým tempem nahoru. U večeře díkuvzdání to bylo správně nechutné a krvavé. Závěrečná pointa nebyla až tak nečekaná, ale docela fungovala, takže to lehce připomnělo například všelijaké rozuzlení série Scream. Eli Roth prostě vraždící kousky umí. Takže se těším už na případné pokračování. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Při scéně Přepadení nákupáku, jsem celou dobu čekal, kdy se ukáže, že tohle se někomu jen zdálo. Postava se celá zpocená probudí a začne děj. Jenže to se nestalo. Takže zde máme adepta na největší WTF moment roku. První hodina mě vyloženě nebavila, nesympatické postavy, tajemný vraz a atmosféra trošku vykradená z Vřískotu. Něco se vykrádá z prvního Halloweenu. Kdo je vrahem jsem vlastně tipoval správně a při scéně kdy se jednu z postav strčí do trouby jsem získal prakticky jistotu. S blížícím se koncem tomu jisté kvality a zábavnost (černého humoru je tady spousta) upřít nemohu, ale stejně This is cinema, tohle určitě není. 50% s bídou. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Budem sa snažiť nespoilerovať, ALE: Obsahovo ma to nezaujalo ničím, z postáv mi bola sympatická len pohľadná hlavná hrdinka, tie ostatné mi boli ukradnuté a ani som počas filmu pomaly nezachytil, ako sa vlastne volali. Zabijakova identita mi bola tiež viac-menej ľahostajná. Je to strašne ukecané a pritom 90% dialógov bolo úplne o hovne. Toľko k mínusom. Je ich dosť. Ale aj tak 4. Prečo, to je myslím jasné. Scéna s kladivom pri romantickej večeri s chutným pečeným kuriatkom v záverečnej tretine, tak to bolo niečo úžasné - nebyť tejto scény, bolo by moje hodnotenie čisto priemerné. Samotná koncovka ma už veľmi nechytila a tento horor nebude patriť medzi moje TOP, nakoľko slashery ma dosť obchádzajú a viac mi sedia staršie Rothove kúsky, najmä tie z prostredia lesa či pralesa. Krvilační budú spokojní, navyše si tento subžáner našťastie veľa inteligencie nevyžaduje. (majo0007 - ty už ani vlhký nebudeš, veď ktorá by už tebe dala). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som už slasherom presýtený a aj keď tento film riadne kopíruje svojich kolegov, ako je napríklad krvavý Valentín či Scream a vôbec sa tým netají, aj tak v konečnom dôsledku sa film nikde ďalej neposunul. Ale nebol by to Eli Roth, ktorý by do toho nedal ešte niečo navyše a tak prišla aj scéna, ako s Final Destination, konkrétne dvojky. Rozhodne film ponúka užasne gore a príde naozaj na šťavnaté scény, ale ktoré ma mohli baviť v 2005, ale teraz, keď je filmový priemysel presýtený takýmito filmami už nie. U Eli Rotha som videl  šesť filmov a priemerné hodnotenie je len 2* na film, čo nie je veľa, ale nečakal som, že tento režisér, ktorý najprv zabíja ľudí vírusom, potom zosmiešni Slovensko, aby sa zas ocitol medzi kanibalmi a napokon sa vybral na vražednú misiu s Keanom Reevesom a aby toho nebolo málo, tak zosnoval " slušný" plán s  Jack Blackom. A teraz prišiel s týmto slasherom, ktorý je úžasný po technickej stránke, ale inak je celkom prázdny. Lebo všetko je to jedno veľké klišé a uhádnuť killera, nie je vobec problém a ten kto prežije, je jasný už od začiatku. Určite sa tu nájdu fanúšikovia tohto sľubného slasheru, ale ja medzi nich patriť nebudem. Pre mna navždy zostane len bežnou vybíjanou, ktorá vyzerá solídne, ale v podstate je to len jedna veľká vata, ktorá do tohto subžánru neprináša nič nové a len sa priživuje na starých záležitostiach. Slabé 3*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Kostým vrahov je priamo inšpirovaný ikonickými maľbami Johna Carvera, ktorý bol jedným z pútnikov na plavbe Mayflower. Maska, ktorú nosia, je rekreáciou Carverovej tváre. Vraha vo filme kvôli tomu prezývajú The Carver. (Arsenal83)
  • Eli Roth povedal, že kocúr vo filme bol taký dobrý herec a tak dobre vystupoval na povel, že ho nazval Leonardo DiCatprio. Meno mačky je inak Tonic a predtým hral vo filme Cyntoryn zvieratiek (2019). (Arsenal83)
  • Amanda Barker (Lizzie) v skutočnosti pochádza z Hannoveru v štáte Massachusetts a je deviatou praneterou Johna Carvera. Jej prízvuk vo filme je skutočný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno