Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úžasná Jennifer Garner jako femme fatale Elektra dokazuje, že zabít lze pouhým pohledem. Komiksová postava se proměnila v akční hrdinku s největším sex appealem všech dob. Přes smrtelné rány, které jí uštědřil Daredevil, se probouzí z mrtvých a stává se z ní nejnebezpečnější vražedkyně světa, která žije jen pro smrt ostatních. Ale její nejnovější úkol ji donutí k zásadnímu životnímu rozhodnutí. Přikloní se nakonec na stranu dobra nebo zla? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (311)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak hrozný, jako třeba Catwoman, ale jinak toho mají tyto dva filmy společného dost. Především děsnou nudu. Pokus o psychologii tady vážně něměl co dělat, působí to směšně. Elektra prostě není postava, která by dokázala utáhnout samotný film. Výsledek je ten, že zatímco Catwoman mám (asi na dlouho) zapamatovanou jako strašně debilní film, na Elektru okamžitě zapomenu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale Elektra měla mnohem lepší předpoklady než Daredevil. Protože se tu ale přihodilo něco, co se stát nemělo, totiž nablblý scénář, výsledek je bohužel dost špatný. A přitom to mohlo být tak hezké... EDIT 2023: Director's cut, jsem rád, že jsem to viděl znovu, není to špatný film, ale ani nijak extra dobrý... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Neherectví Jennifer Garner je tak odzbrojující, její neherecká mimika tak nechtěně zábavná a její bojové kreace s vidličkami tak roztomile kýčovité, že musím dát aspoň tři. Ještě vtipnější je ovšem slepý bílý sensei, který je bez očí ještě schopnější bojovník, než byl Meresjev pilot bez nohou... Takže něco z Daredevila ve filmu zůstalo. Ale zatímco v Daredevilovi měla Elektra jakýs takýs náznak osobnosti, tady na mě působila ještě víc bezduše a ploše. Samozřejmě se tenhle film nedá brát nijak jinak, než jen jako povrchní oddechová jednohubka, pod jejímž vizuálně líbivým obalem se skrývá... prd, tedy se neskrývá nic. Ale na ukrácení dlouhé chvíle dostačující. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Komixové filmy se poslední dobou rojí jako na běžícím pásu a filmovému zpracování se dočkala i Elektra. Výsledek je téměř katastrofální. V prvé řadě se Jennifer Garner pro roli drsných zabijáků vůbec nehodí, její postava vás nemůže nijak zaujmout, spíše ze začátku působí nafoukaně, sebejistě, nekleje, nepije, nekouří a co je vůbec nejhorší (a je celkem důležité pro typ filmu jako tento) nelítají z ní vůbec žádné hlášky, při kterých by jste si říkali: ,,Sakra to je baba." První sekvence působí dobře a v červeném úboru vypadá vážně dobře, ale po zbytek filmu je Elektra narvaná klišé jako američan vycházející z KFC. Netvrdím, že komixový film musí být nějaké veledílo, ale mohlo by nám poskytnout dávku slušné popcornové zábavy. To se nám ovšem nedostavilo. Snímek neoriginální, který vám v mnohých směrech připomene PUNISHERA, by se vám měl vyhýbat obloukem. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu asi o 20% lepšie ako daredevil. Jennifer je v tom svojom červenom ,,vohoze" príjemná a svojim spôsobom aj neoriginálne štýlová, a tie dve dýčky, čo drží v rukách sú tiež štýlové. Film Elektra posytuje presne to, čo čakáte keď ho zapnete, príjemnú vec na ktorú sa budete pozerať a pri tom robiť ďalších 5 vecí. Príbeh je pojatý formou akého si trhaného rozprávania, čo pôsobí síce efektne ale ani jeden z príbehov odohrávajúcich sa na plátne nie je dotiahnutý až do úplného konca a nie je jasný. V každom prípade, boli herci celkovo prijateľní, rovnako ako aj efekty, mám pocit, že keby tam bolo trošku viac efektov ešte bližšie by sa to priblížilo k TV filmu ako to bolo teraz. Na záver jedna malá poznámka ohľadne kostymera/ky Gorana Visnjica, nedala si veľa práce lebo má stále rovnaké oblečenie. Goran musí byť sporivý chlapík. 50% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • Elektra se poprvé objevila v roce 1981 v komiksovém sešitu "Daredevil #168". (Bube1)
  • Film měl být původně ohodnocenem ratingem přístupnosti R. Nakonev se však tvůrci rozhodli zpracovat snímek s přístupností PG-13, aby byl přístupnější většímu publiku. (Beckett51)
  • Oproti komiksové předloze, kde má Elektra hnědé oči jako má ve skutečnosti Jennifer Garner, ve filmu herečka nosí zelené kontaktní čočky. (Roman.Ticka)

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (více)

Daredevil 2 bez Afflecka?

Daredevil 2 bez Afflecka?

01.03.2006

Jestli si někdo myslel, že loňským uvedením Elektry do kin, se snaha chamtivých hollywoodskych producentů definitivně pošlapat dobré jméno komixového superhrdiny Daredevila skončila, tak je na velkém… (více)

Zajímavá „manželská dovolená“

Zajímavá „manželská dovolená“

08.11.2005

Jennifer Garner si v poslední době dvakrát neporozuměla s komiksovou Elektrou (minimálně podle tržeb a reakcí kritiky) a tak se rozhodla pro trochu jiné žánrové odvětví. V erotickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama