Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Dotek Medusy" je parádní film. Než jsem se dostala k jeho zhlédnutí, trochu jsem se obávala, že už si s ním pohrál zub času. Zaplať Pánbůh, nikoliv. Dostalo se mi 105 minut napětí, nervozity a příjemně nepříjemných pocitů. Snad malinko mě zklamalo, že jsem brzo uhádla, kdo se pokusil spisovatele Morlala zabít. Ale to přesto nemohlo ani na okamžik zastínit atmosféru snímku. Jestli se k němu ještě někdy dostanu, nenechám si ujít druhou projekci. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, tohle má úroveň. Richard Burton občas působí značně hrůzostrašně a Lino Ventura díky bohu není ve své roli francouzského vyšetřovatele vůbec vtipný. Technicky má DOTEK MEDÚZY jisté TV momenty. Dává to smysl, režisér Jack Gold pak už točil jen pro televizi. Méně strašidelná variace na THE OMEN. 70% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

příště si u těchto starších snímků musím dát pozor a neočekávat přespříliš.. Takhle jsem byl trochu zklamaný, že ta temnost na mně nějak nepůsobila tak jak by měla. Samozřejmě Burton je opravdu ďábelský (hlavně tedy jeho pohled), příběh okolo je esence mysteriozna a thrilleru, detektiv Ventura pomalu odhaluje něco, co by ho na začátku případu ani nenapadlo, ale prostě mně to nezaujalo tak, jako např. Vyvolený.. Až na naprosto brilantní závěr (+ scény z Burtonova mládí - opravdu děsivé). U posledních scén (nebo u úplně poslední scény) jsem měl opravdu husí kůži a nechtěl bych v ten okamžik být v kůži Ventury ani nikoho dalšího. Takže rozhodně dobrý thriller s tajemnou zápletkou a nějakou tou atmosférou, ale na další shlédnutí si určitě nějakou dobu počkám.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zlý film o zlém chlápkovi, který svými myšlenkami ničil zlou společnost? Ano, byly chvíle, kdy jsem si říkal: "Ty máš pravdu, Johne" a nebyl to jen vychytralý alibismus vedoucí k tomu, aby pan Morlar svůj nepříjemný pohled upřel na někoho jiného. Skvěle mrazivý zážitek mi navíc umocnilo vědomí, že v mém okolí existuje člověk s podobně telekinetickým potenciálem a já mám vlastně strach z toho, co se bude dít, až jednoho krásného dne odhodí svůj nekonečný optimismus. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Televize bude zkáza při vyšetřování zločinu." "Jak to, inspektore?" "Nikdo už nic neuslyší." Film z dob, kdy jsem ještě chodila do kina s pětikačkou v ruce a občankou v zadní kapse od riflí. I po letech dobrá podívaná, přesto, že je konec známý. Vyobrazení katastrof jen s náznakem, žádný pohled na zohavená těla nebo roztříštěnou lebku, jak je tomu zvykem dnes. Přesto (nebo právě proto) působivé drama s hororovými prvky. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V černobílém dokumentu, který sleduje inspektor Brunel (Lino Ventura) v jedné ze scén filmu, se objeví Ninel Sergejevna Kulagina, která se účastnila řady experimentů s telekinezí prováděných v Leningradském ústavu přesné mechaniky a optiky. (raininface)
  • Ukážka z filmu bola použitá vo videoklipe k piesni "Ready for Drowning" od waleskej hudobnej skupiny Manic Street Preachers. (marlon)
  • Arnon Milchan, producent, si vybral pro roli inspektora Brunela Lina Venturu, protože mu jeho styl připomínal jednoduché, nekomplikované americké herectví. (Snorlax)

Reklama

Reklama