Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zlý film o zlém chlápkovi, který svými myšlenkami ničil zlou společnost? Ano, byly chvíle, kdy jsem si říkal: "Ty máš pravdu, Johne" a nebyl to jen vychytralý alibismus vedoucí k tomu, aby pan Morlar svůj nepříjemný pohled upřel na někoho jiného. Skvěle mrazivý zážitek mi navíc umocnilo vědomí, že v mém okolí existuje člověk s podobně telekinetickým potenciálem a já mám vlastně strach z toho, co se bude dít, až jednoho krásného dne odhodí svůj nekonečný optimismus. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, tohle má úroveň. Richard Burton občas působí značně hrůzostrašně a Lino Ventura díky bohu není ve své roli francouzského vyšetřovatele vůbec vtipný. Technicky má DOTEK MEDÚZY jisté TV momenty. Dává to smysl, režisér Jack Gold pak už točil jen pro televizi. Méně strašidelná variace na THE OMEN. 70% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento vysoce zajímavý žánrový počin, který ve svých kleštích úzce svírá kriminálku a nadpřirozený thriller, stojí hlavně na působivé práci francouzského detektiva staré školy, který metodou dlouhosáhlých rozhovorů odhaluje tajemství ‚pohledu zla‘, aby přitom stále více a více byl nabouráván jeho vlastní pragmatismus. Tušení nadcházejících událostí, vynikající Lino Ventura, démonický Richard Burton, mrazivá atmosféra a neskutečné finále dělají z tohoto lehce pozapomenutého kousku neskutečný biják, po němž se vám rozhodně nebude usínat úplně nejlépe. 4 a ½. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I po těch letech opravdu skvělý kousek. Postupně budovaná atmosféra, napětí, které střídá hlavně na konci ještě větší, no a hlavně Lino Ventura a Richard Burton, o jehož schopnostech mnozí, včetně vyšetřujícího inspektora ze začátku trošku pochybují. Hlavně jeho strnulý, až uhrančivý pohled, ten si budu ještě asi dlouho pamatovat. Triky, ty by dnes asi určitě neobstály, ale na svou dobu, to byl a hlavně v kině určitě zážitek, který jsem nucen také náležitě ocenit. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tento film je, neostýchám se říci, světovou klasikou přebíhající mezi krimithrillerem a mysteriózním horrorem. Velmi působivá myšlenka zachycená na filmové plátno se skvělými herci, Burton představuje dokonale smýšlející lidský likvidační stroj využívající nadpřirozené schopnosti telepatie a Ventura coby jeho oponent na straně práva pochopitelně hájící zájmy společnosti a ještě někdo třetí, jenž ubije k "smrti" právě zlo využívajícího Morlara... Velmi dobře a poutavě s jistou gradací natočené dílko od Golda, skvělé a brilantně děsivé. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Role inspektora Brunela připadala samotnému Linu Venturovi směšná a již nikdy více se nechtěl pustit do natáčení podobného mysteriózního příběhu, přestože byl s podobnými nabídkami později osloven. (LiVentura)
  • Arnon Milchan, producent, si vybral pro roli inspektora Brunela Lina Venturu, protože mu jeho styl připomínal jednoduché, nekomplikované americké herectví. (Snorlax)

Reklama

Reklama