Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u o sedm let staršího válečného filmu Kam orli nelétají, i zde najdeme v titulcích jména scenáristy Alistaira MacLeana a producenta Elliotta Kastnera. A oba snímky jsou si v lecčems podobné, především zaměřením na dobrodružný příběh a dějové zvraty, kterým rozumí a dokáže je vyřešit jenom hlavní postava. Atmosféra v první části mi připomněla Vraždu v Orient Expressu, když ale počet mrtvol začne růst exponenciální řadou, vyšetřovací linie odbočí stranou a začne se bojovat, střílet a zápasit s nožem na život a na smrt. Ve výsledku mi z toho vychází napínavé a odlehčené westernové dobrodružství, které vás postupně vtáhne a nepustí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Vlaky jsem vždycky miloval a ve westernu dvojnásob. Breakheartský průsmyk je klasický western, kdy vlak s vojáky a hromadou peněz jede na pomoc do vzdálené pevnosti, kde vypukla smrtelná epidemie. Nikdo ve vlaku nemá ani tušení, že vše je naplánováno v perfektní léčku. Bohužel se všechno začne hroutit jako domeček z karet, když do všeho začne zasahovat Charles Bronson. 95% ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy kvůli Bronsovi a pak ještě kvůli nápadu. Který se však nepodařilo až tak dobře převézt na plátno. A to díky fušerským napojovaním různých scénických obrazů apod. Když už jsem se hezky ponořil do děje vytrhlo mě z něho nějaká nelogika či jiný rušivý element. Věčná škoda jelikož takto netradičně pojatý westernový žánr mohl poskytnout hezký zážitek. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Bronson super, dobrý scénář i režie, typově dobře zvolení herci, velmi působivé exteriéry. Komu se tahle podívaná z roku 75 líbila, dovoluji si doporučit Nebezpečný útěk s Genem Hackmanem z roku 1990. Jinak akorád nevím, kolik tam měli těch unikátních dřevěných mostů - jestli nejezdili pořád po tom jednom braném z různých úhlů :-) Takže ok, palec nahoru ;-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Celé sedmdesátky Bronson střídal kriminálky s westerny a rok po prvním Přání smrti natočil tuhle "Hromadu vražd v Orient Expresu", která spojuje detektivku s westernem. Zápletka je dobrá, výprava a casting poskládaný z výrazných přihrávacích xichtů (Crenna, Durning, Lauter, Johnson) taky, ale chybí tomu silnější drajv, napětí i atmosféra a jede to tak nějak na půl plynu. Havárie vlaku pěkná. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme možno vidieť aj bojovú scénu vo vlaku medzi Charlesom Bronsonom a bývalým boxerským šampiónom v ťažkej váhe Archiem Mooreom. (m.a.t.o.)
  • Dej filmu sa odohráva v Nevade, no v skutočnosti sa natáčalo v Idahu. (m.a.t.o.)
  • Parná lokomotíva, ktorá sa vo filme objavila, patrila spoločnosti Great Western Railway. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama