Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (161)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nehezká počítačová 3D animace (v roce 2005 asi vohromě kůl) z reklamy na cereálie (nebo z těch pořadů, které dnes vysílají dětské kanály batolatům o půlnoci, aby na ně něco blikalo), trapné písničky a nezajímavé halsové herectví. Nepochopil jsem, proč jsou obyvatelé města zvířata (to neni chyba filmu), asi aby se nalákali děcka do kina... a proč taky ne, dyť se takhle mizerně napsaný příběh mohl odehrávat kdekoli. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Napadlo by vás, že Disney, kterého prakticky položily CGI animáky, natočí letošní nejzábavnější film v tomto žánru? Ne? Mě také. Jenomže tahle Válka světů ala Disney je hodně nabitá záležitost, chrlící jeden nápad za druhým a nebýt těch pár písniček(ale co bych chtěl, je to Disneyovka, že) a jednoho či dvou typických klišovitých rozhovorů(já vim, DISNEY), tak se čtvrtou hvězdičkou neváhám. Takže za 3,5 a začínám si říkat, že by třetí Toy story nemuselo být zas až takový průšvih. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že tenhle film vyšel ze studia Walta Disneye je celkem vtipný. Nejspíš to není pro menší, ale alespoň já jsem se občas zasmál. Autoři si udělali tak trochu legraci z Války světů a zabudovali ji do celkem infaltilního děje. Poslední dobou však vzniká mnoho filmů dělané tímto způsobem a tak tento ničím zajímavým nevyniká. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Disneyovka pro děti s několika písničkami. Myslím že ani dospělí se nudit nebudou, protože je tu hodně srandovních postaviček. Příběh - stokrát omílané téma táta/syn. Nejvíce mě pobavil basseballový zápas, s komentářem našeho nejlepšího fotbalového komentátora Jaromíra Bosáka. Nastává otázka kdo je vlastně větší strašpytlík? Kuřátko nebo to prase? :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $135,386,665Tržby Celosvetovo $314,432,837Tržby za predaj DVD v USA $146,247,412 //počet predaných kusov 6,395,589║ V kine ma to moc pobavilo ale o druhom pozretí už na DVD to už neplatí, prišlo mi to o hodne slabšie ale radšej ponechám v hodnotení dojem z kina aj keď sa jedná len priemernú CGI rozprávku po všetkých smeroch. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Strašpytlík byl po Dinosaurovi (2000) druhým počítačově animovaným filmem, který vznikl ve studiích Walta Disneyho. Chvíli patřil do tohoto studia také megaúspěšný Pixar, který se ale osamostatnil, a proto se i jeho domovské studio pustilo do výroby CGI filmů. (imro)
  • Titulní hrdina v podání kuřete má na těle přes 76 tisíc bílých pírek, pod něž animátoři umístili více než 700 virtuálních svalů.
    (Zdroj: časopis Premiere, listopad 2005). (Pavlínka9)

Reklama

Reklama