Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústředními postavami filmu Červená, bílá a královsky modrá, natočeného podle knižního bestselleru v žebříčku New York Times, jsou Alex, prezidentův syn, a britský princ Henry, jejichž spor hrozí vrazit klín do americko-britských vztahů. Když jsou donuceni naoko uzavřít příměří, jejich chladný vztah začne roztávat a z třecích ploch mezi nimi se roznítí něco hlubšího, než co kdy čekali. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

Disk 

všechny recenze uživatele

Přesně tyhle odhlečené romantické filmy jako Red, White & Royal Blue potřebujeme. Filmy, kde jsou stejnopohlavní vztahy brány jako něco samozřejmého. Hodně milé, vtipné, romantické a dojemné. Chemie mezi oběma protagonisty je bezchybná. Ano, je to pohádka, ale přesně za takovou pohádku jsem jako gay divák vděčný, protože není potřeba koukat jenom na tíživá dramata, jak to máme jenom těžké. Jsem rád, že Red, White & Royal Blue přesně tuhle funkci romantické pohádky se všemi klišé splňuje přesně tak, jak si v našich tužbách přejeme. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Červená, bílá a královsky modrá je červená knihovna jako (duhové) prase a místy působí spíše pohádkově než reálně - a není to pouze tím, že jednou z hlavních postav je princ (na pólo-koni) - nicméně na film se fakt dobře dívalo a i přes delší stopáž nenudil. Děj filmu je na první pohled vcelku vykonstruovaný, protože pravděpodobnost, že se do sebe zamilují princ z jedné z nejstarších monarchií světa a (multi-kulti) syn (první!) americké prezidentky, je na hony vzdálená i těm 4%, avšak o to více šlo názorně ukázat, jak by se k takovému (pro mnohé ožehavému) vztahu postavili (či mohli postavit) oba zamilovaní a jejich rodiny. Váhal jsem nad třemi nebo čtyřmi hvězdičkami, a možná časem hodnocení změním, ale teď mi film sedl, a proto přidám. ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Film je oproti knihe v niektorých momentoch skratkovitý, čo je pochopiteľné. Na druhej strane sa mi páči vizuálne spracovanie long-distance vzťahu na začiatku filmu. Kniha sa trochu viac venuje aj predvolebnému boju  a kráľovskej rodine, ale vplyv oboch na vzťah Alexa a Henryho bol zobrazený dostatočne, aj s tým málom. Veľmi sa mi páčilo obsadenie Stephena Frya do role kráľa. Uma Thurman krásne balansovala medzi matkou a najvplyvnejšou ženou sveta. Aj keď najlepšia bola Sarah Shahi. Tento film je ale v prvom rade o láske, nečakanej a komplikovanej. A príbeh je vo všetkých momentoch vyrozprávaný krásne a so srdcom. Chémia medzi hlavnými hrdinami funguje na jednotku. Balans medzi emóciami a túžbou zvládnutý dokonale. V každom momente bolo možné sledovať, kde sa postavy emocionálne nachádzajú a bolo tak jednoduché im držať palce a súcitiť s nimi a tešiť sa s nimi a trápiť sa s nimi. Mala som očakávania aj strach, očakávania predčili a strach sa nenaplnil. Viac takýchto heartwarming filmov, prosím. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

To sa tu ale vyrojilo teplárenských konzumentov! Nová doba, nová romantika. Stále viac dávivo impluzívna, ale to len naťahujú strunu, do kedy to človek vydrží, kým mu nepuknú z toho zvracania vredy. Kedysi vsunuli len nevinný bozk pri dvoch teplošoch, aby sa len poukázalo, haló, aj my tu sme, akceptujte to. Akceptovali sme. A prešli sme až do štádia, kedy vo filme prebiehajú každú chvíľu lizačky medzi dvoma mastnými nechuťákmi už na prvý pohľad a najromantickejšia scéna má byť tá, keď jeden z nich roztiahne svoje chlpaté nohy a ten druhý mu strká svoj špinavý penis do riti, zatiaľ čo ten prvý má od dojatia v očiach slzičky, pričom každý dobre vie, že to nie je od dojatia, ale od natrhnutia zvieračov. Až tam sme dospeli. Narážky na zlých republikánov, belochov a ťažké klimatické zmeny sa tu dokonca v tom dúhovom dusne aj strácajú a jediná poučka z toho je, že nič nové na svete. Aj tak sme vedeli, že v tej britskej kráľovskej, ako aj americkej prezidentskej rodine je to samý buzerant. Okrem Huntera Bidena. Ten je len kriminálny úchyl. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho zmiešané dojmy, keďže námetovo to bolo skutočne výborné a na zamyslenie, no zároveň by asi bolo lepšie a uveriteľnejšie, keby to neboli zrovna chlapci v takomto vysokom postavení (syn prezidentky USA a princ z kráľovskej rodiny UK). Ale to nič nemení na tom, že pointa a posolstvo celého filmu boli na mieste a rozhodne nie je deťom vysokých štátnych a kráľovských predstaviteľov čo závidieť. Hlavné postavy Alex a Henry mi neboli až tak sympatické, keďže sebavedomie a výstrednosť nie je niečo, čo mám na ľuďoch rád. Záverečná etapa filmu bola na môj vkus až príliš rozprávková. Ale inak fajn, taký lepší priemer = 3* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Film sa natáčal v Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Obdobie natáčania trvalo od 13. júna do 14. augusta 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama