Reklama

Reklama

Repas de bébé

Krátkometrážní / Dokumentární
Francie, 1895, 1 min

Obsahy(1)

Tento dokumentární film je z roku 1895, tedy z doby, kdy se na amerických prériích ještě proháněli desperáti jako Jessie James. Vidíme zde natočenou ranní snídani dvou rodičů a jednoho malého dítěte, které sedí mezi nimi. Tatínek se ve starostech činí, maminka popíjí kávičku z malého hrnečku. (RadimFišer)

Recenze (34)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nedívají se do kamery, zdá se mi. Zajímavé. Většinou si neherci při domácím kamerování nemohou pomoci, aby po přístroji nepokukovali, a když se začalo usměrňovat, co se před objektivem děje, musí tvůrci lidi poučovat právě o tom, že do kamery se nekouká, že je tam ta slavná čtvrtá stěna. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Hodnotit Lumiérovy filmy podle nějakých kriticko-estetických měřítěk v podstatě nelze. Filmová technika stála teprve u zrodu, náměty se omezovaly na krátké gagy či aktuality a výroba zrovna nebyla dvakrát levnou záležitostí. Není se tedy potom čemu divit, že Lumiérovy snímky splývají do jednoho velkého celku, z něhož vyčnívá jen několik profláknutějších záležitostí (Příjezd vlaku, Pokropený kropič...). Repas de bébé je osobitějším kusem, neboť zachycuje Augusta Lumiéra, jeho ženu a jejich malého caparta při snídani. Optimistické úsměvy a veselost asi nejvíce dominují z tohoto několikasekundového dílka. ()

liborek_

všechny recenze uživatele

Lumiérovci byli předvším obchodníci a film chápali jen jako módní vlnu, jakousi zvláštnost, která lidi stejně brzy omrzí... Nelze je považovat za umělce a označení "režie" u Louise Lumiéra není vůbec přesné. Jejich filmy mají jen dokumentační hodnotu, ale jinak nejsou ničím výjimečné, což sami poznali a brzy s tím přestali... Nahradili je skuteční průkopníci filmové režie jako Méliés, Williamson, Zecca, Porter a další. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

docela hezká rodinná svačinka v plenkách nejen krmeného nemluvněte, ale i celé kinematografie... 60%... btw, kolega GIK asi nepochopil, o co tu jde... stejně jako u seriálu "Přátelé", který ohodnotil stejně... no comment. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně první domácí video, které kdy vzniknulo. Rozhodně je fajn vidět záběry Augusta s manželkou a potomkem, skvělé je, že se rodinka chová přirozeně, jako by zásah kamery do soukromí nevnímala. Tomuhle již nelze upřít dokumentaristickou hodnotu. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jiný název pro tento film je "Baby´s Lunch". Dobrá nálada, venku posezení se snídaní a krmení dítěte..... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Asi první home video na světě a zároveň nejlepší, co jsem viděl. Tedy vyjma mých vlastních, která již brzy publikuju na ČSFD. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Lumierové natáčeli bez budoucí přípravy (námět,scénář), jejich filmy se dají charakterizovat jako reportážní. V dnešní době kdo si již zakoupil videokameru nebo se chystá koupit, je obecným pravidlem zachytit nejlepší okamžiky. Tak jak u Vás bude nová kamera zaznamenávat malé děti, to samé provedl Louis Lumier - tedy že natočil sebe, svoji ženu a jejich potomka. Nejlepší na celém je roztomilé dítě snažící se dát sušenku "kameře" - respektivě osobě za kamerou až poté otci a matce.. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o kratučký záber kŕmenia malého bábätka. To je celé šťastné a (asi) rodičia z neho majú tiež radosť. Okolo nich sa rozprestiera fauna a za pomoci príjemného vánku sa ohýba. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na pohľade bábätiek pri fotení či filmovaní je niečo výnimočné - akoby vedeli že čo to znamená, aj keď do objektívu ešte poriadne ani nedovidia... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pre nás zaujímavé ako historický dokument každodenného života bohatých priemyselníkov, dobové publikum bolo uveličené predovšetkým pohybom listov v kroví za nimi. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Bratři Lumiérové natočili i zajímavější kousky. Na druhou stranu máme možnost nahlédnout pod pokličku rodinného života Augusta Lumiéra. ()

Reklama

Reklama