Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Žít na "konci světa" může někomu připadat jako vyhnanství, jako místo, kde se ani žít nedá. Pro sourozence Vuka, Jurku a malou Gábinu je horská chata vysoko v horách nejkrásnějším domovem. S rodiči, kteří tu zvolna a s příkladnou poctivostí v podnikání vybudují prosperující penzion, se děti cítí bezpečné a šťastné. O téhle rodině, žijící v harmonické symbióze s nádhernou, ale i krutou horskou přírodou, vypráví úspěšný třináctidílný televizní seriál. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Pridaná hodnota tohto seriálu podľa môjho názoru spočíva v tom, že už nikdy nikto niečo podobné nenatočí, nakoľko vtedajšia atmosféra, klíma a duch doby sú nenávratne preč, a to so všetkým čo k ním neodmysliteľne patrilo, vrátane hereckých typov a ich umenia. Nemám tým na mysli jednoduchú dejovú líniu, nekomplikované dialógy či pomerne stroho vykreslené charaktery postáv, skôr mi ide o metódu toho čo a ako je divákovi ponúkané, v akom tempe a s akým úmyslom. Z uvedených hľadísk by sa dalo povedať, že postupujúcim časom od jeho vzniku, tento seriál predstavuje ďalšieho z nespočetného radu adeptov na status klenotu českej kinematografie. ()

Guru 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tenhle seriál jsem příliš nemusel. Snad jen dík zajímavému příběhu a výpravnosti (oproti některým studiovým seriálům) mě poutal před televizi. Dnes, s odstupem času a v dospělosti musím konstatovat, že mi seriál příjemě sedí. Radovan Lukavský sice přísný, ale férový otec, malý Jurka jako podnikavý chlapec, kterému ne vždy všechno vyjde a krásná soudržnost lidí na horách, kde si lidi musejí navzájem pomáhat, aby vůbec přežili. Jediné, co mi v celém seriálu vadí je hlavní dívčí role - Jurkovy sestry. Ale i to je život. Kde jsou dnešní seriálové ikony s naprosto nesmyslnými příběhy a zápletkami. Dávám pět hvězdiček i z nostalgie. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Oddechový seriálek, na jehož díly se pokaždé těším, byť jsou velmi nevyrovnané - v některých se toho odehraje skutečně mnoho podstatného a některé jsou jen "tlachání" o ničem. Přesto všechno je to pohodový rodinný "maloseriál" ze zajímavého prostředí se sympatickým panem Lukavským a mladým O. Viznerem :) Btw, nečekal bych tragédii na konci předposledního dílu... Příjemná atmosféra na vás může dýchnout, zvlášť, když máte rádi hory... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný seriál z konce světa. Babička taky bydlela v takovém zapadákově, takže to pro mě byla taková srdcovka a hezké vzpomínky na mládí. Srdíčko zaplesá, když vidí tu spoustu sněhu o kterém si dnešní generace může nechat jen zdát. Rozhodně bych se nestyděl ji doporučit malým i velkým ke zkouknutí... U toho konce jsem čekal na navázání na druhou řadu či tenkrát na volné pokračování, ale marně... 80% ()

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadil bych se, že tak blbej naivní komoušskej seriál točili na nejmíň 20 let vyexpirovaný východoněmecký ORWO nějakejma béčkovejma kamerama made in Kamčatka s objektivama vyrobenejma z dioptrických brýlí, protože takhle odporný barvy a neostrá kresba se jen tak nevidí. Taky bych zabíjel za ty neustálý zoomy a roztřesený záběry na dlouhých sklech. No hrůza, děs, ještě že ten ovladač má tlačítka previous a next. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Ludvík Ráža přiznal, že netušil, jak bude natáčení v horách a v zimě obtížné. Až na místě zjistili, že většina herců nikdy nestála na lyžích. Pracovníci horské služby pomohli zachránit natáčení. Nejenže vynášeli do kopců na zádech a saních kamery, stativy a filmový materiál, ale často i dětské herce, protože se na lyže nedokázali postavit. Mnoho herců v lyžařských záběrech museli dublovat také oni, nebo jejich zdatnější rodinní příbuzní. (sator)
  • Zařízení do kuchyně pochází od polské firmy Unitra – Unie elektronického a telekomunikačního průmyslu, založené v roce 1961. V důsledku politické transformace v roce 1989 byly všechny svazy a spolky zlikvidovány. Jednotlivé podniky získaly nezávislost a pokračovaly ve své činnosti s různým stupněm úspěchu, mnohé zkrachovaly. Někteří z nich si ve svém názvu ponechali název „Unitra“. (sator)

Reklama

Reklama