Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (244)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Malý, velký film. o malých, velkých lidech. Zapadlý krámek, kdesi v malém newyorském obchůdku, kde se protnou osudy několika našich hlavních hrdinů. Sladkobolné vyprávění, opravdu jako ze života, podpořeno tradičně přesvědčivými hereckými výkony. Milovníci tabáku, ti může klidně jednu hvězdu směle přihodit, já už s kouřením dávno přestal :) ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Osudy několika lidí, které spojuje kouř - nic víc, nic míň, ono vlastně ani nic víc není potřeba. Filmeček působí hodně nezávisle a tipnul bych, že u jeho natáčení panovala obrovská pohoda. Osudy lidí se proplétají plynule, nikoliv křečovitě a s nucenými pointami, jak je dneska v podobně žánrově laděných filmech zvykem a lze si představit, že podobná story na newyorských ulicích někde odehrává. Smoke je film, kde není potřeba nic moc psát - snad jen doporučení, že když se chcete na chvilku nechat unést filmovou pohodou, nenervovat se, nemotat si hlavu zapeklitými pointami, příjemně se pousmívat, je to přesně ta ideální volba. Snad už jen dodám, že Harveyho vánoční příběh je nádhernej a nejsilnější moment filmu (přiznání Rashida u jeho otce s neskutečným výkonem Foresta Whitakera je hned v závěsu) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

O každodenných maličkostiach, o malých i veľkých udalostiach, ktoré sú súčasťou života. Tiež o tom, že spraviť dobrý skutok na Vianoce nie je vôbec zlá myšlienka... Mám rád takéto priamočiare poviedkové filmy s hutnou obsahovou stránkou, ktoré sa nakoniec spájajú do nádherného príbehu s veľkým vrecom plným pekných myšlienok na zamyslenie. Preto mi to trochu pripomenulo Jima Jarmuscha, ktorému tiež filmy tohto razenia idú veľmi dobre. Môžem len odporučiť. 85/100 ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Harvey Keitel v nejlepších letech, říkal jsem si; to nemůže zklamat. A nezklamalo. Možná tomu chyběla jen taková Tarantinovská jiskra a větší odvaha. Smoke je o dialozích a s těma stojí a padá. Šedivý prostředí Brooklynu pak jen umocňuje jejich sílu a staví je do ohniska divákova vnímání. Nasnadě je přirovnání s filmem Spikea Leeho Do the Right Thing, ten byl ale přeci jen především o černoších a jejich ghettu v Bronxu. Není pravda, že tu vše souvisí se vším. Prim hrají dvě linky: spisovatel hledající námět pro svou tvorbu a mladý černoch, který znovu nalezl otce. Všichni se však potkávají v Auggieho obchodě s tabákem na rohu ulice, který je jakýmsi pojítkem všech příběhů a dává jim pevný rámec. Film ubíhal velmi příjemně a závěrečná povídka je vážně kouzelná... Cyrus Cole: [telling about his hook hand] "Twelve years ago God looked down on me, and He said Cyrus, you're a bad, stupid, selfish man. First I'm gonna fill your body with spirits. Then I'm gonna put you behind the wheel of a car. Then I'm gonna have you crash that car, killing the woman that loves you. But you Cyrus, I'm gonna let you live, because livin's a lot worse than dyin' kid." ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Konečně! Po dlouhé době opět film, který mě totálně dostal...Název Smoke se k filmu vyloženě hodí - pohodová klidná podívaná, žádná akce, nic se nepřehání, všechno v pohodě šlape (a taky vůbec nenudí!), všechno prostě přesně jede tak jak má a když už si myslíte, že jste s filmem absolutně spokojení, tak vás totálně odrovná nezjlatějším hřebem v podobě Vánočního Auggieho příběhu...dokonalost a Keitel je fakt třída až za hrob...smekam ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Příběh, který Paul Benjamin (William Hurt) vypráví o synovi, co našel zmrzlé tělo svého mrtvého otce na hoře, je stejný příběh, který Paul Auster použil ve svém románu "Newyorská trilogie". (HellFire)
  • „Brooklyn Cigar Co.“, obchod Auggieho (Harvey Keitel) na rohu 16. ulice a Prospect Park West v Brooklynu, ve skutečnosti neexistuje. Filmaři předělali poštu na obchod s cigaretami. Obchod můžeme vidět i v pokračování filmu s názvem Vztek (1995). (sator)

Reklama

Reklama