Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

predators 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy snili o tom, být prezidentem? Co byste změnili nebo udělali jistě lépe? :-) Tak tento film budiž vám příkladem. I z obyčejného člověka se může stát nejvlivnější osoba planety. Ale pozor, stejně tak rychle může o všechno přijít. Dave si ale ví rady, takže jej čekají jen příjemné povinnosti, změna k lepšímu a pár starostí o to, jak překazit plány jednoho zavšiveného podřízeného:-) Celkově příjemná podívaná se šťastným koncem, jak jinak...:-) 70% ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Podle popisku jsem čekala ztřeštěnou komedii, nakonec jsem dostala spíše takovou pohádku s romantickými a komickými prvky a důležitými morálními poselstvími. Což bylo vlastně asi o moc lepší, než kdyby to byla ta ztřeštěná komedie. Kevin Kline byl ve své roli opravdu kouzelný, jeho dobráckost, roztomilé rošťáctví i lehké "Jiříkovo vidění" byly uvěřitelné, se Sigourney Weaver jim to dobře pasovalo (škoda, že neměli více společného prostoru). Potěšila například i mladá Laura Linney nebo Ben Kingsley, sice na malém prostoru, ale v důležité roli. Vlastně tu celkově asi nebylo špatných herců. Hodně věcí (zápletek) v průběhu bylo, pravda, dost překombinovaných, balancovalo to na hraně příliš velké absurdnosti a byla jsem tak dosti zvědavá a zároveň se trochu obávala toho, jakým způsobem to tvůrci zakončí, jestli už ta hrana nebude překročena. A jsem ráda, že nakonec nebyla. Zakončilo se to za mě moc hezky, v rámci možností asi nejsmysluplněji, jak mohlo a dalo tak vyniknout příjemné atmosféře, která z toho filmu na diváka v jeho průběhu šla. 75 %. ()

Reklama

messiah 

všechny recenze uživatele

60% Nemůžu si pomoct, prostě mě to bavilo. Ona je to vlastně taková blbinka a klasická dvojnická záměna, vtipných situací není příliš, ale přesto je to film zábavný a se skvělou Sigurney Weaver. Ono je totiž lepší někdy humor přišetřit, než ho použít víc než by se hodilo. Zde je mu věnován prostor přiměřený. Samozřejmě jde o příběh nereálný a dost zromantizovaný, ale přesto lidský a milý. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jenže na ty čtyři to asi fakt není, takže skvělé tři. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film Tyhle laskavé a přitom satiricky kousavé reitmanovky mi dneska hrozně chybí... Kdo neviděl, určitě doporučuji. Viděl jsem to po letech a od prvních chvílí do konce jsem se u toho usmíval a přitom to bylo tak trefný. Zkoušel jsem to rozkoukat v originále, ale ne, tyhle ranně devadesátkové dabingy neměly konkurenci. Jak se tu často řeší, na co se podívat s rodinou nebo rodičema, tohle je přesně ono a v mých očích strká do kapsy i mnohem slavnější komedie. Nejoblíbenější citáty z filmu: účetní při pohledu na rozpočet USA: "Takhle blbě vedený osobní finance jsem v životě neviděl." "Kdy ti to došlo? -Když ses podíval, on už se dlouho nepodíval." 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,270,710Tržby Celosvetovo $70,600,000║ __Ivan Reitman a jeho práca s hercami bola vždy prvotriedna, čo samozrejme veľkolepo potvrdzuje aj v tomto filme. Film sa opiera o dosť ťažko spracovateľnú tému, hlavne čo sa týka stráviteľnosti a v tomto Reitman maximálne prekvapuje a po celý čas nám podáva výborne gradujúci príbeh plný nádeje na lepší život, bez toho aby tam bola natlačená akákoľvek umelosť či dokonca klasická americká patetickosť aká je vo väčšine podobných filmov opierajúcich sa o vlastenectvo. "Neskutočne silné prevedenie príbehu o tom aké krásne by to bolo keby sa vládlo pre ľudí." __/100%/ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama