Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl jiný film, než většina recenzentů, co zjevně čekají Oppenheimera od televizní produkce...Inu, nízkému IQ se nic nevyrovná, že. Na české poměry docela zajímavý a zpočátku i akční snímek o přepadení banky, které má mnohem hlubší a smutnější podtext, než si většina primitivních, samozřejmě bezdětných, libtardů dokáže představit. 75%. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

No, dala jsem tomu šanci a nelitovala. Příběh bolesti až na dřeň kosti. Jinému by už bylo třeba vše jedno, ale bolest opravdu umí lidi dohnat k různým činům. A to jak je náš prohnilý, benevolentní systém nastaven je tady přesně vykresleno. Policie svázané ruce, rodiny svázané ruce. Jen hajzlíci a drzí, ve všem ostřílení lumpové si je mnou. Já bych se vůbec nedivila, že lidé... kteří již nemají co ztratit...   by udělali totéž.  A ano... na přepadení české banky to bylo dost naivní, ale kdyby to dělali amíci, francouzi tak jim to kritici zbaští i s tou kamerou. Za mě dobrý.... ()

Reklama

JB001 

všechny recenze uživatele

Nechápu ta nízká hodnocení a tudíž dám o hvězdičku víc. Na Papírový dům to sice nemá, ale v rámci tuzemské produkce nadprůměrný televizní film, který mne nenudil. Naopak. Výborně jsem se u toho pobavil i když to v podstatě bylo velmi smutné. Knihu jsem nečetl ale scénář víc než zajímavý. Problém těch nízkých ohodnocení je v tom, že uživatelé nehodnotí film ale osobu režiséra ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hysterický Hádek zvrásněný jako dub, vetřelčí účes Hinkové a poskakující klubko obrazových efektů, společně se "superstar" soundtrackem, tvoří dostatečně zábavný pelmel, který s generickou ČT kriminálkou nezaměníte. Navíc přepadení banky je mango, které se dá ždímat bez omezení a Svoboda zde naštěstí určitou odvázanost projevuje. Lze pouze litovat, že nebyla do akce více zapojena Andrea Pomeje. Tak trochu český Dominik Graf nebo Soudce Dredd. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré sa dotýkajú reálneho života, a to je tento prípad. Má to samozrejme svoje muchy, ale hodnotím to za **** Piatu hviezdu dávam navyše za to, že tuná poniektorí odborníci a fajnšmekri dávajú jednu hviezdu alebo odpad a jedným dychom hodnotia naplno také kokotiny ako Barbie, Svetlonoc a iné výdoblitky súčasnej kinematografie. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama