Reklama

Reklama

Protivný sprostý holky

  • USA Mean Girls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Plastics, to je trojice roztleskávaček, které stojí na vrcholu potravního řetězce jedné obyčejné americké střední školy. Na ni nastoupí nová nesmělá studentka Cady a pro všechny je naprostý exemplář. Dosud totiž žila s rodiči v africké přírodní rezervaci bez jakéhokoli kontaktu s vrstevníky. I pro ni je tedy všechno nové; poznává namakance, flákače, asijský dementy a favority, šprty, nepřátelský, holky, co se přecpávaj, holky, co nejedí, vymaštěnce, sexuálně aktivní blbečky. A hlavně poznává Plastics, které ovládají celou školu. Ty se rozhodnou tohohle nevinného beránka ujmout a hlavně zkrotit. Dominantní Regina, přezdívaná Včelí královna, přitom věří, že z pomyslného trůnu ji nikdo sesadit nemůže. To se spletla. Cady se postupně stává jednou z Plastics, namyšlenou bezcitnou mrchou, hvězdou školy, udává styl, každý kluk ji chce, dokonce i Reginin expřítel Aaron. To už je přes čáru. Regina je manipulátorka, která se vyzná, a co je hlavní, zná všechny drby a pomluvy. Začíná válka. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (29)

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Je to jako fúze původních Mean Girls s Glee, kde ale zapomněli zkopírovat cokoliv zábavnýho, včetně nenucenosti a svěžesti originálů. Skvělej příklad filmu, kterej kopíruje dva kulty, ale zapomene k nim přidat cokoliv svýho novýho a updatovat je (kromě sociálních sítí ofc, i když dost nesmyslně používaných). Finanční motivace je jasná, tak si jen pokládám řečnickou otázku: Co je autorská motivace něco takovýho natočit? ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bojovníci proti ženám a černochom zase raz zrazili hodnotenie niekam na úroveň súčtu IQ svojich rodičov-súrodencov, a nám opäť neostáva než veriť v neomylný úsudok nadradených, maskulinných, pivničných masturbátorov regresívnej hetero pravice. Tentokrát bolo totiž velice nutné pozdvihnúť pästičky a vyrazť do boja, pretože došlo k takej strašnej svätokrádeži, že Tina Fey natočila remake vlastného filmu pre novú generáciu a snehové vločky sa cítia veľmi dotknuté, keď niekto siaha na dievčenské teen komédie  z obdobia ich dospievania. Angourie Rice je každopádne asi tisíc ráz viac sympatická ako Linsday Lohan. Chybné bolo podľa mňa obsadenie príliš nesympatickej predstaviteľky Reginy. Muzikálové čísla sú super natočené, 4* ale nedám, nakoľko tento druh popu absolútne nepočúvam. Ale rozhodne je to bližšie k štyrom, ako ku dvom; neberte zakomplexovaných boomerov vážne. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Muzikálová adaptace broadway hitu čerpajícího z kultovního filmu vycházejícího ze self-help knížky. Téma se tak celkem pochopitelně už poněkolikáté recykluje a scénář Tiny Fey to bohužel nijak neozvláštnil, nicméně pokud vás baví muzikálová čísla, pop a dokážete se bavit povrchním gen Z humorem, je to vlastně neurážející zábava s dobře zpívajícími herečkami, která hudebně a textařsky mnohdy příjemně překvapí. 6/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Upřímně je to kokotina , ale já se bavil a sedlo mě to možná je to i díky tomu, že tyhle teenage komedie stojí poslední dobou za hovno a tahle je mezi nimi výjimkou. Cady se stěhuje z Keni do USA nastupuje do školy kde se jí líbí jeden kluk. Ten kluk je, ale bývalý nejoblíbenější holky ze školy a Cady chce jak ho tak být nejoblíbenější do toho se pořád hádá s jedním černochem a jednou holkou.  Písně jsou podařené ani jedna nevadila ty Cadini paří k tomu nejlepšímu je zde parodován hodně život středoškoláků různé tiktok challenge a tak a celkově je to vtipné. Jinak je tam zajímavá chyba, kterou si málokdo všimne na té Cadině party má hnědé oční stíny jak se pak pohádá s tou kámoškou tak má modré.  60 procent ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je 20 let od původního filmu příliš brzo a potřebuje tiktokovská generace vůbec své vlastní Mean Girls? Těžká otázka. Nové Mean Girls sice skáčou do doby TikToku a instragamových filtrů, přechod muzikálové předlohy zvládá pracovat s filmovými prvky a herečtí nástupci jsou víceméně fajn (jen nástupkyně Amandy Seyfried v podobě Avantiky je na pováženou....), původní Protivný sprostý holky ovšem měly snadno v jistých ohledech blíž k tomu stát se kultovní záležitostí. Režijní debut dua Samantha Jayne a Arturo Perez Jr. to bude mít nejen u náročné tiktokovské generace těžší. Především proto, že v jednotlivých složkách nefunguje tak kompatibilně. Vzniklo už mnoho horších muzikálových adaptací i zbytečnějších předělávek původních filmů. Už by se to ovšem pomalu mělo přestát brát jako nějaká forma chvály.... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh prostredníctvom Paramount+ exkluzívne pre streamovanie. (dwdb)
  • Kedykoľvek vo filme spieva Regina George (Reneé Rapp), pomer strán sa mení z plochého (štvorcový) na priestorový (obdĺžnikový), aby viac sprostredkoval atmosféru hudobného videa. (Arsenal83)

Reklama

Reklama