Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V New Yorku byl zabit kubánský velvyslanec. Aby se předešlo dalším útokům teroristů na kubánsko-americké konferenci v Praze, CIA tam pošle jednoho z nejlepších federálních agentů Michaela Danea. Na letišti ho vyzvedne přítel Alex a odveze ho za šéfem evropského štábu Dickem Powellem, který předá Daneovi fotografie střelce je to Simone Rossetová, která nyní žije v Praze pod jménem Jana Mitlová. Dane ji má okamžitě odklidit.
Mitlová vlastní s přítelkyní kavárnu. Dane tam zajde, Mitlovou se mu podaří chytit a s Alexem jí píchnou uspávací injekci. V autě, kterým ji převážejí, se Jana probere, dostane se z pout a vyskočí z auta. Muži jsou při jejím pronásledování zadrženi policií, protože Alex začal střílet, a Mitlová jim uprchne. Ovšem jen pro tuto chvíli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Fingon 

všechny recenze uživatele

DVD jsem si sehnal ne proto, že bych obdivoval Dolpha nebo chtěl vidět akčňák z devadesátých let, ale kvůli tomu, že se natáčel v Praze a že se ucházel o Českého lva (nebýt toho, asi bych o něm nevěděl). Nečekal jsem nic dobrého, ale film mě místy potěšil, např. česky hovořícími komparzisty nebo zahraničními herci zápasící s naší mateřštinou. A až mě zarazilo, do jaké míry se podobá o něco starší (italsko-české) produkci s Franco Nerem Zkouška paměti. Nahá ženská tu není v posteli, ale ve vaně, nechybí návštěva hřbitova, Praha vypadá o malinko lépe resp. méně sešle. Odvážil bych se říct, že je Střelec i o ždibec lepší resp. ne tak ubíjející, ale zase nemá Karla Rodena. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když je přímo uprostřed New Yorku zabit kubánský velvyslanec, chtějí Spojené státy zabránit dalším diplomatickým problémům mezi USA a Kubou, a posílají do Prahy, kde se má konat mírová konference, svého nejlepšího (jako vždycky) agenta Michaela Daneho (Dolph Lungren). Ten navíc Prahu dobře zná, páč se tady narodil, i když jako dítě uprchl z Československa. Jeho úkol je jednoduchý, najít podezřelou Janu Mittlovou, a zastavit ji dříve, než dojde k dalším útokům. Ale Michael se (jako vždy) do Jany zamiluje, a navíc mu přijde, že všechno je možná jinak ... Nějak jsem přehlídl v kategoriích filmu komedii. Protože o nic jiného než o komedii vůbec nešlo. To že je celý scénář trochu přiblblý bych ještě dokázal překousnout, ale tu spoustu nelogičností (až kravin) už ne-e - jen pro příklad: Lungren a spol nastoupí do vlaku - takového motoráčku, který jezdí mezi Horní a Dolní Lhotou - nicméně ten míří až do Vídně. Nebo - Lungren vyleze z kanálu, celej od krve, mává pistolí - před zraky tisíců lidí a spousty poldů - nicméně ani jednomu z nich to nepřijde divné, natož že by si jej alespoň všimli. O tom, že Národní divadlo je pár kroků od Pražského hradu už ani nemluvě. Zprvu jsem měl nutkání dát odpad, ale nakonec, hlavně díky první polovině, která mi připomínala postarší české detektivky dávám alespoň jednu hvězdičku... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Lundgrenovina, tento krát ale zo sympatickým prostredím Prahy. Námet by nebol najhorší, keby si režisér Ramba Ted Kotcheff nedošiel do Prahy na výlet. Buď chlapík zabudol ako tie akcie točil v Rambovi, alebo ich Stallone točil zaňho, pretože tento film by som sa fakt bál vydať aj do sveta keby som natočil pecku akou bol Rambo. Lundgren ma skratka smolu aj keď sa snažil, ale Rambo z neho nikdy nebude a nepomohol mu k tomu ani ten spomínaný režisér Ramba. 50% - 2* ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Typický 90. léta s předvídatelným příběhem. Akce je svižně natočená a podařilo se efektivně využít české lokace. A hrozně mě bavilo vidět Lundgrena takhle řádit po Čechách. :) Na akčňák to mělo vysokej rozpočet. Je tu akce na Karlově mostě, Hradčanech, v pražských uličkách, uvidíme vláčky českých drah (na jednom se Lundgren i pěkně proběhne), tramvaje, letadlo ČSA, škodovky, liazky, atd. Je toho spousta, což mě potěšilo a drží to samo o sobě pozornost. Na další akční film z Čech resp. Prahy s takto vysokým rozpočtem si asi ještě řadu let počkáme, jestli vůbec něco takové kdy vznikne při stále zvyšujících se nákladech. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jasně, není to žádné veledílo ani v rámci žánru, ale Ted Kotcheff už měl přeci jen něco za sebou a film působí mnohem profesionálněji, než jsem myslel. Překvapuje mě rovněž místy docela rozmáchlá výprava, ať už to jsou honičky v uličkách nebo scéna s přehlídkou před Pražským hradem. Holt byli jedni z prvních, tak se jim dovolilo ještě celkem dost (ještě, že je nepustili dovnitř). Pozastavovat se nad tím, že reálie na sebe nenavazují mi přijde absurdní, jasně pro Čecha to může být legrační, ale je to něco jako se smát tomu, že ve filmu "XY" se jedna scéna točila v ulici v Bostonu a druhá třeba v Chicagu, není to jedno ? Naopak české reálie jsou roztomilé, např. Dolph Lundgren v LIAZce přejíždějící zradivší americké agenty nebo souboj s odstřelovačem v normalizačně zařízeném bytečku. Praha je zde navíc vyobrazena jako až lehce mysteriózní a temné místo, řekl bych až Meyrinkovsky.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčať sa malo pôvodne v Paríži, ale producenti sa nakoniec rozhodli pre Prahu, kvôli nižším nákladom a exotickejšiemu vzhľadu. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se také v bývalém vojenském prostoru Milovice. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno