Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V New Yorku byl zabit kubánský velvyslanec. Aby se předešlo dalším útokům teroristů na kubánsko-americké konferenci v Praze, CIA tam pošle jednoho z nejlepších federálních agentů Michaela Danea. Na letišti ho vyzvedne přítel Alex a odveze ho za šéfem evropského štábu Dickem Powellem, který předá Daneovi fotografie střelce je to Simone Rossetová, která nyní žije v Praze pod jménem Jana Mitlová. Dane ji má okamžitě odklidit.
Mitlová vlastní s přítelkyní kavárnu. Dane tam zajde, Mitlovou se mu podaří chytit a s Alexem jí píchnou uspávací injekci. V autě, kterým ji převážejí, se Jana probere, dostane se z pout a vyskočí z auta. Muži jsou při jejím pronásledování zadrženi policií, protože Alex začal střílet, a Mitlová jim uprchne. Ovšem jen pro tuto chvíli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Dolph řídící LIAZku, Dolph odjíždějící z Prahy motoráčkem a přijíždějcí ve stejné soupravě do Vídně, agent CIA si to frčí na babetě, Z Hradčan k Národnímu jedním skokem :-) a pár dalších blbinek.Je to sranda ( asi nechtěná, ale dobrá ), s hloupočkým scénářem, na Lundgrena sakra málo akce, před světem jsme museli vypadat hrozně díky tomu ponurému socialistickému vizuálu, aspoň že ta Maruschka měla pěkné poprsí - 25 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej film. Bavil jsem se dost, a to zejména pozorováním známých míst Prahy. Obsazení, no mnoho českých herců v minirolích. Příběh byl ale dost nedořešený, chybělo mi ve filmu dost spojitostí. Lundgren odvedl slušnou práci. Dokonce i honička českého vozu LIAZ nebyla špatná. Takže dobrý průměr celkem. Hodnotím na 65% = *** ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Lundgrenovina, tento krát ale zo sympatickým prostredím Prahy. Námet by nebol najhorší, keby si režisér Ramba Ted Kotcheff nedošiel do Prahy na výlet. Buď chlapík zabudol ako tie akcie točil v Rambovi, alebo ich Stallone točil zaňho, pretože tento film by som sa fakt bál vydať aj do sveta keby som natočil pecku akou bol Rambo. Lundgren ma skratka smolu aj keď sa snažil, ale Rambo z neho nikdy nebude a nepomohol mu k tomu ani ten spomínaný režisér Ramba. 50% - 2* ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Jednomu z nejlepších federálních agentů uteče zajatec, navíc žena a omámená injekcí. Pěkná ptákovina.Když toto má patřit k nejlepším agentům, tak se nedivím 11. září. Ono nakonec ty filmy nemusí být až takové ptákoviny a i ve skutečném životě se všude najde pěkná snůška neschopných nebo všechoschopných blbů. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Špinavý, deziluzivní a amorální thriller, který bych od Hollywoodu čekal v sedmdesátých letech. Etické rozbředlosti dělá výbornou kulisu ušmudlaná a občas vyloženě odpudivá Praha, která každou proslavenou památku pečlivě vyvažuje šedivostí a čtyřicet let systematicky budovanou zaostalostí. Znalce reálií pobaví několik scén, kdy se ze střechy Pražského hradu pár skoky dostanete k Národnímu divadlu, nebo absurdní představa, že motoráček řady 820 je schopný doplazit se až do Vídně. Zábavnosti to moc neublížilo. Střelec je solidní béčko, které má co nabídnout. Ve srovnání s o rok mladší první Mission Impossible ale bolestně vynikne, že tady se hraje stěží druhá liga. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčať sa malo pôvodne v Paríži, ale producenti sa nakoniec rozhodli pre Prahu, kvôli nižším nákladom a exotickejšiemu vzhľadu. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se také v bývalém vojenském prostoru Milovice. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno