Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Je skoro k neuvěření, že jsem Zúčtování v Malém Tokiu tak dloho míjel. Jak už jsem napsal u Temného Anděla, na začátku devadesátých let byl Dolph v té nejlepší formě a dostával role v béčkách na které se dalo ještě koukat a bavit se, i když v tomto případě už musel být mozek opravdu po celou dobu z větší části vypnut a selektovat některé momenty nad kterými by asi za běžných okolností stejně zůstal rozum stát. Jinak ale pořádná dávka akce, v přijatelné stopáži a jako bonus, s vynikajícím Brandonem Lee. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Režisér Arnoldova Komanda obsadil do dalšího svého slušného akčňáku mladého Dolpha Lundgrena, který zde předvedl svou nejlepší filmovou roli. Nejen že vypadá naprosto báječně co se týká svalů, ale i jeho sestřih, výrazy i hlášky z něj dělají plnohodnotného áčkového hrdinu. Sice po spálení své chatrče, kdy zůstal jen v adidaskových trenýrkách, vypadá spíše jako Tarzan, ale zase si mohou jeho fanoušci smlsnout na Lundgrenovi, jakého už dnes neuvidí (a to je škoda). Brendon Lee sice Dolphovi zdatně sekunduje, ale Lundgren je v takové bojové formě, že Lee je jen do počtu. Záporák je skutečně démonický, avšak každý jeho démonický čin přehluší dva tři suché vtípky hlavního hrdiny. Tak vysoké hodnocení filmu s Dolphíkem je sice netradiční, ale film si jej plně zaslouží. Rychlý a vyvážený střih, hodně střelby i ručních soubojů, krátká minutáž, rychlý spád a mnoho humoru. Snad až ta vrcholná scéna s meči mohla mít lepší choreografii, přesto 80 % není vůbec nadsazených a v rámci žánru je to velmi poctivé dílo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Now you only have one hand with which to wipe your ass with, do you want to keep the other one?“ Prďácký Yakuzák Yoshida s vizáží japonského bráchy Montgomeryho Burnse a proti němu Dolphie, hrající celý film svlékací poker se synem Bruce Leeho v ohozu pojišťovacího agenta. Klasicky tupé béčko, ale já ho viděl tolikrát, až jsem si ho zamiloval.. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě povedlo! Akční komedie, kde o hlášky a spousty soubojů není nouze, navíc v pozadí hraje libá melodie. Lundgren je hrouda a suverén, vedle něj Lee - malej, ale šikovnej. Ano, jsou skvěle sehraní. Navíc pro mě několik nezapomenutelných scének, ať už třeba sebevražednej rituál na stanici, nebo "bitva" u Dolpha na chaloupce, či třeba scénka ve vile, kde si Dolph udělá ze žluťásků živý terče a vysvobodí ze zajetí svojí princeznu. A nádech Yakuzy, kterej Lester vnesl do filmu byl taktéž báječnej zážitek! Tenhle filmek je jeden z topů Lundgrenovi kariéry a já si ho cením na pohodu za 75% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pořád se něco děje, takže nuda nemá šanci se mezi všechny ty bitky, přestřelky a honičky vtěsnat, Lundgren s Leem vytvořili fungující dvojku, které to nejen dobře kope, ale taky hláškuje. Fandové akčních osmdesátek musí být blahem bez sebe. Ve dvaadevadesátém jsem taky byl, pokud si pamatuji. Jenže od té doby uplynulo už hodně vody a hodně filmů. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Při rvačce v 8. minutě nakopává Chris Kenner (Dolph Lundgren) soupeře a ten letí zády k oknu. V následujícím záběru prolítává oknem čelem napřed. (tzv)
  • Ve filmu se objevuje ceklem 13 nahých žen. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno