Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren v nejelpší kondici navíc s Brandonem Leem, není co dodat.Vtipnýma hláškama a skvělou akcí nabytej trhák.Ted už sice béčko, ale špička svého oboru.Nechybí tu pořádné souboje muž proti muži, souboje proti více bojovníkům, či souboje se šavlí, vrhání nožů a nebo převracení aut.To mě docela rozesmálo jak Dolph Lundgren převrátil auto a použil ho jako štít, nebo to jak se Dolph koupal venku a ráno za ním přišel Brandon Lee a říká mu " ona spala u tebe co?" --"Tušil jsem ,že to takhle dopadne poté, co jsem tě viděl vylézat z vody.Máš ho jako kůn"Nebo to jak Dolph vrhal nože --Brandon "To je jako z videoher"---Dolph " V kolika jsi začal s karatem?" ---- Brandon "Ve čtyřech letech" ---- Dolph "Měl jsi začít dřív, byl bys fakt dobrej" ----Brandon " Sakra byly mi 4 ?!?". ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

V rámci svého subžánru vlastně perfektní kousek, který nabízí všechno, po čem srdce (a jiné orgány) brakového diváka touží: film má svižný temporytmus, odehrává se v bulvárně zexotičtělém, atraktivním prostředí a v každém záběru se buď bojuje, střílí, hláškuje, nebo se svléká nějaká vnadná dáma. V řadě záběrů se dokonce několik z těchto věcí děje najednou. Mark Lester to navíc všechno ukočíroval se sebejistou řemeslnou úrovní a vlastně i ten Lundgren v hlavní roli se dá tak nějak snést. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Režisér Arnoldova Komanda obsadil do dalšího svého slušného akčňáku mladého Dolpha Lundgrena, který zde předvedl svou nejlepší filmovou roli. Nejen že vypadá naprosto báječně co se týká svalů, ale i jeho sestřih, výrazy i hlášky z něj dělají plnohodnotného áčkového hrdinu. Sice po spálení své chatrče, kdy zůstal jen v adidaskových trenýrkách, vypadá spíše jako Tarzan, ale zase si mohou jeho fanoušci smlsnout na Lundgrenovi, jakého už dnes neuvidí (a to je škoda). Brendon Lee sice Dolphovi zdatně sekunduje, ale Lundgren je v takové bojové formě, že Lee je jen do počtu. Záporák je skutečně démonický, avšak každý jeho démonický čin přehluší dva tři suché vtípky hlavního hrdiny. Tak vysoké hodnocení filmu s Dolphíkem je sice netradiční, ale film si jej plně zaslouží. Rychlý a vyvážený střih, hodně střelby i ručních soubojů, krátká minutáž, rychlý spád a mnoho humoru. Snad až ta vrcholná scéna s meči mohla mít lepší choreografii, přesto 80 % není vůbec nadsazených a v rámci žánru je to velmi poctivé dílo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velice svižné béčko z počátku devadesátých let, které tenkrát hodně kolovalo na VHS a brzy se stalo kultovkou ve svém žánru. Není se taky čemu divit, když policejní parťáky tvoří Dolf Lundgren a Brandon Lee, kteří jdou po zabijácích Yakuzy a hláškami nešetří. Krátká stopáž okamžitě vtáhne do děje, kde není čas na hluchá místa, klasický příběh o vraždě a pomstě tak uteče jako voda. Dynamičnost snímku umocňuje i výborně ozvučený soundtrack, který tepe jedna radost. Po Commandu pro mě hned druhý nejlepší film Marka L. Lestera. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že po tomhle filmu jsem si uvědomil, jak mi Dolph Lundgren v mým mládí neskutečně utekl. Pár jeho filmů jsem viděl, to ano, a možná mezi nimi bude i tento, ale v době, kdy jsem byl malej a měl jsem sjetou každou kazetu ve videopůjčovně mi nějak nedocházelo, že i on je jeden z předních akčních herců, kteří na konci osmdesátek a během devadesátek určovali klukovské sny. Zúčtování v Malém Tokiu je sice ptákovina, proto taky v žánru komedie, ale jako bojůvka je to dost slušná. Dolph a Brandon je v tomhle filmu super dvojka a bitky jsou natočeny tisíckrát líp, než se můžu kolikrát setkat v dnešních akčních filmech. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Při rvačce v 8. minutě nakopává Chris Kenner (Dolph Lundgren) soupeře a ten letí zády k oknu. V následujícím záběru prolítává oknem čelem napřed. (tzv)
  • Všetky meče použité vo filme boli repliky, s výnimkou jedného samurajského, ktorým Lundgren sekal bambus. (m.a.t.o.)
  • Bunda, ktorú nosil Lundgren vo filme, má na ľavom rukáve kanji logo, ktoré je odkazom na Kyokushin - štýl karate, v ktorom Dolph získal dva tituly majstra Európy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama