Reklama

Reklama

Krtek a sněhulák

  • Slovensko Krtko a snehuliak
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Další příběh o krtkovi, který si našel v zimě nového kamaráda - sněhuláka. Jenže začíná jaro a sněhulákovi hrozí rozpuštění. Sluníčko už si na něj totiž brousí zoubky! Krtek vyveze sněhuláka lanovkou na nejvyšší horu, kde v pohodě přečká do další zimy, aby se mohl zase vrátit zpátky do údolí ke svému kamarádovi. (contrastic)

Recenze (38)

LokiZombie 

všechny recenze uživatele

Novější díly už postrádají hloubku. Tenhle díl je obyčejná loupež milionkrát oprášeného konceptu ,,kámoše sněhuláka" , já sám u tohohle dílu mám pocit, že koukám na americký béčko Můj táta sněhulák -pětiminutová verze, ale prcka to furt baví... aby ne, bernardýn na skůtru je frajer. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Krtek je klasika, což je tvrzení který nikdo nevyvrátí. Animace má slušný, ale přesto si nemůžu odpustit negativní kritiku - výtvarná stránka je zastaralá, vyblitá, hranatá, nepůsobí na mě a ani nikdy dřív nepůsobila dobře. Naopak příběhově je to milý večerníček, spíše jenom pro děti, rodiče to asi ve valné většině nezaujme. Vybral jsem k celkovýmu mýmu hodnocení Krtka tenhle díl, na kterym je asi nejvíc vidět poslední citelný nedostatek tohohle animáku. Nemůžu si pomoct, ale je to prostě takový homosexuální. Krtek je podle mě zamyšlenej jako mužská postavička, stejně tak sněhulák, ale přitom se k sobě dost teplí...a dělá to i s dalšíma postavičkama. To mi vadilo už jako dítěti, tak to tu prostě musim zmínit. :) ()

Mischko 

všechny recenze uživatele

Nechala jsem se inspirovat radou, že při nemoci je nejlepší sledovat Krtečka a našla jsem si některé díly na Youtube. Je to fakt fajn, zítra budu zdravá, ale tenhle díl mě opravdu šokoval:). Pro ty, kdo ho neviděli: Krtek si postaví sněhuláka a hraje si s ním. Při klouzání z kopce se mu ale sněhulák rozpadne na kusy. To neva, Krtek ho opraví, kamarádi jsou přece od toho, aby si pomáhali. A v závěru přichází jaro a sněhulák se roztéká. Krtek ho zachrání rychlým převozem do zimy - spodní koule je bohužel nenávratně ztracená. Ale i s amputovanou koulí si Krtek poradí a sněhulák jezdí v horách vesele na lyžích... A pak se nemají děti počůrávat:) ()

mros 

všechny recenze uživatele

Díl, který překonává mnoho dalších, akorát jsem si tam spletl bernardýna s medvědem, ale to už je moje dischyba:)) Každopádně se mi líbí, že má sněhulák nejmenší kouli uprostřed, protože když ho stavim já, tak to dopadá úplně stejně, asi jsem za mlada moc koukal na krtka:) ()

korect 

všechny recenze uživatele

Film na mne pokaždé působil trochu antirasisticky, bílý sněhulák je omezený ročním obdobím a černý krtek jej zachrání před jistou smrtí :-). Pan Miller a paní Doskočilová vědí, v jakém směru rozvíjet dětskou výchovu, o tom svědčí i film Krtek ve městě. A dělají moc dobře. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další výjimečný příběh o krtkovi, který znovu ukazuje svou citlivou povahu. Ke sněhulákovi, poté co jej vytvoří, se chová opravdu roztomile. A pak pro něj hledá pomoc, aby jeho kamarád nezhynul bídnou smrtí. Podobně asi většina dětí přistupuje ke svým nejmilejším plyšákům, takže tomuhle budou dobře rozumět. ()

Werrona 

všechny recenze uživatele

Když byl můj syn asi pětiletý, plakal u tohohle dílu, tak že málem nebyl k utišení. Prostě sněhulák se rozpustil a můj syn málem neusnul. To se při sledování Ramba nebo Ajronmena nestane... ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Jak mi tohle mohlo utéct, když na krtečkovi (trocha sentimentu - sorry) jsme se ségrou vyrůstali, to nechápu. Bezva zimní díl ()

Reklama

Reklama