Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Už od doby co jsem viděla sérii Sám doma jsem si myslela, že Macaulay Culkin by se dobře hodil do role nějakého démonického děcka... a vida, jeden takový film jsem objevila:). The Good Son jde popsat jako jakousi paralelu souboje mezi dobrem a zlem, respektive mezi dvěma naprosto odlišnými osobnostmi ve smyslu černá/bílá. Obsazení dvou dětských hlavních rolí bylo vybráno za tímto účelem dobře – postavit proti zmíněnému Culkinovi Elijaha Wooda byl dobrý tah. Přesto má film pár chyb, které mi nedovolily dát mu vyšší bodové hodnocení – například divná psychologie a místy nelogické chování dospělých, některé slabší dialogy a konec, který mi přišel dost podivný a který se dal vypracovat mnohem lépe. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dětská psychologie je jako nepospaná knížka se slepenýma stránkama. Nejdřív se musíte dostat mezi ně a pak teprv zjístíte jestli jsou opravdu prázdné a nebo se tam skrývá něco temného. Dobrý synek se netváří a doufám že ani nechce tvářit jako thriller první kategorie, ovšem v té své, videopůjčovňácké hraje celkem slušnou divizi. Malý cimprdlík Elijah Wood jako se snaží spíše než se smrtí své filmové matky vypořádat s ďábelským likvidátorem domácích lupíčů Macaulayem Culkinem. Dobrým tahem bylo zasazení děje do chladné zimní krajiny, jenž psychologickému sobouji dvou děstských světů dodává potřebnou chladnost. Nesmíte ale očekávat šokující a velkolepé finále, které prostě tenhle jídelníček nenabízí. Ovšem ta jednohubka chutná celkem slušně, doplněná slušnou hudnou a překvapivě hodně kvalitní invencí nápadů. Takže v druhé kategorii dobrý thriller a plnoprávné tři hvězdičky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode často žijú detské hviezdičky (o tom, koľké z nich prekročia v dospelosti vlastný tieň, raz napíšem smutný článok), ale len málokedy sa staneme svedkami zázraku, akým je DOBRÝ SYNČEK. V ňom totiž tvorcovia proti sebe postavili Macaulayho Culkina zo SÁM DOMA a Elijaha Wooda z NAVŽDY MLADÉHO. Bolo to odvážne rozhodnutie, pretože toto naozaj nie je komédia, toto nie je ani čierna komédia, toto je "skutočný" triler. No, skutočný... je to riadne čudný a rozpačitý „detský triler“, ktorému nepomôže ani balansovanie nad priepasťou (ani David Morse). ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Snímek v čele s "Kevinem ze Sám doma" mě odrovnal. Po shlédnutí jsem byla naprosto nadšená. Macaulay dostal konečně možnost si zařádit a této nabídky ochotně využil. Také se zde ukazuje mladý E. Wood který Culkinovi šlape na paty a dýchá na záda. Na svou dobu bravurně natočeno a některé výroky "dobrého synka" mě šokovaly. Opravdu to na své rodiče uměl zahrát a to stylem - já nic já muzikant. Akorát ten konec jsem si dlouho promítala a nešel mi do hlavy ... ale tak jinak by to nebylo ono. Jedno z nejlepších od Macaulaye. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený Macaulay Culkin vo filme, ktorý nie je pre deti. Naozaj neviem, ako spravili to, že už od začiatku som mal o ňom pochybnosti, keďže Culkin väčšinou hrával chlacov, ktoý sú sympatický na prvý pohľad. Ten prechod z akéhosi nevinného detského príbehu niekde v zapadákove do niečoho vážnejšieho bol prekvapivo celkom uveritelný a bavilo ma jeho sledovanie. Celkovo je to dosť lacný film, ale povedal by som, že sa z toho vyťažilo dosť a reálne sa to dá nazvať Thrillerom. 7/10  ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Zaměřovač na Henryho kuši je čelní znak z auta Buick Riviera. (Dartdevil)
  • Henryho sourozence Connie a Richarda (ve filmu je Richard jen na fotce), hrají skuteční sourozenci Macaulaye Culkina. (Dartdevil)

Reklama

Reklama