Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Maculay Culkin se jednou v životě hodně dobře rozehrál, ale k jeho smůle dostal jako protihráče Elijaha Wooda, který ho strká do kapsy všemi deseti, i když naopak neukazuje vše,co v něm vězí. Kromě hereckého duelu je film i duelem obou postav, Henryho, jehož hry začínají dostávat hodně nebezpečný rozměr a Marka, který začíná chápat, že tohle hraní přestává být legrace, alesamozřejmě nikdo nevěří jemu, ale andělsky se tvářícímu Henrymu... Napínavé rodinné drama ani chvíli nenudí a přestože je plné žánrových klišé a není moc originální, je dobře natočené a rozhodně stojí za shlédnutí. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem koukal na tento film s tím, že když tam hraje "ten ze Sám doma" tak že to určitě musí být sranda a označení horor jsem snad ani nechtěl vidět. Jaké bylo mé udivení, když se můj oblíbený herec proměnil v netvora. Dokoukal jsem až do konce a s otevřenou pusou sledoval, jak Macaulay ničí svojí pověst sympatického rošťáka. Velmi dobrý film se zajímavým námětem a mrazivým pocitem bezmoci matky, kterou na konci filmu čeká nejtěžší rozhodnutí v jejím životě. I když, bylo opravdu tak těžké? ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kevin vyrostl nechal se přejmenovat na Henryho a stal se z něj pěknej parchant. Škoda, že tenhle film ve své době propadnul. Lepší hereckej výkon Culkin jinde nepodal a Wood mu zdatně sekunduje. Zkouknul jsem zase tenhle filmek po nějaký době a pořád se mi líbí. Rutinní režisér nevýrazného Otčíma Joseph Ruben se tady vytáhnul a natočil opravdu povedenej thriller. Ničím extra výjimečnej, ale za ty aspekty co jsem zmínil a za místy fakt mrazivou atmosféru si ode mě nakonec ty nejslabší 4* vyslouží.70% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento film jsem už viděl víckrát a pamatuji, že při prvním shlédnutí jsem byl z něho hodně šokovaný a nejen tím, že jsem viděl Kevina ze Sám doma v nezvyklé roli. Obsazení je slušné a neoslabuje silný příběh, který je aktuální stále, tak si své diváky určitě najde. Čtyři hvězdy si snad zaslouží, i když píšu komentář jen ze vzpomínek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako na mě působil tento film, když jsem byl malý, na mě působí i dnes. Drama vzbuzující těžké pocity beznaděje a neustálého napětí, což podporuje hlavně výkon hereckého obsazení. Culkin zastává roli psychopatického děcka briliantně (což víceméně dokázal už v Sám doma) a Wood se svým typicky neustálým „trpícím“ výrazem taktéž na roli zdeptaného chlapce sedne jak zadek na hrnec. Divím se, že se to nedočkalo vyššího hodnocení. 90% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Film byl původně zakázán pro promítání v britských kinech, protože i navzdory tomu, že se na scénáři pracovalo od 80. let, ve stejném roce, jako byl film dokončen, dva britští chlapci Robert Thompson a Jon Venables unesli a zabili dvouleté dítě jménem James Bulger. Venables byl evidentně silně inspirovaný filmem Dětská hra 3 (1991), zločin nesl stejné poznávací prvky jako ve filmu. Morální panika ze vztahu mezi násilnými filmy a násilím z dětství vedla distributory k cenzuře Dobrého synka. (Nick321)
  • V roku 1994 vyšla podľa scenára filmu aj rovnomenná kniha, ktorú napísal Todd Strasser. (emdvojka)

Reklama

Reklama