Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku hodně slušná, povedená a zajímavá prácička, která v záplavě současného horroru možná neoplývá krvavými a vypjatě horrorovými scénami, přesto ale obsahuje promakaný, zajímavý a jistým způsobem originální příběh, výborně napsané a hlavně zahrané postavy (Walken je skvělý, Mortensen podává svůj nejlepší herecký výkon, má oblíbená Madsen překvapila tmavými vlasy - sluší jí to pořád stejně, Stoltz dostal zbytečně málo prostoru). Velmi příjemný zážitek. Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když Christopher Walken, obarvenej na černo, hraje padlýho... pardon podlýho archanděla Gabriela, kterej vypadá jako dekadentní básník, řídí se čichem jako zvíře, lidi nazývá mluvícími opicemi a nesnáší je, tak to přece nemůže bejt špatnej film. A taky že není, člověk si při něm může leccos ujasnit. Mysleli jste si třeba naivně, že andělé jsou bytosti světla a lásky a vypadají jako ti prdelatí amorci v barokních kostelích? Pche, tak to jste asi špatně četli Tanach, pokud jste ho teda vůbec četli. Nebo snad neznáte tu pohádku o Hospodinovu andělu smrti, kterej v Egyptě nelítostně pozabíjel všechno prvorozený? A takoví andělé, pekelní i nebeští, se mezi sebou nelítostně mydlí už tisíce let, krom toho žárlivec Gabriel vede svojí vlastní válku, protože mu nestačí bejt 'silnej jako Bůh', ale rád by byl ještě i něco víc než jenom archanděl, a do toho se jim navíc pletou mluvící opice... teda jako lidi... A jelikož už nejsme ve starozákonní době nýbrž v hollywoodský současnosti, tak je klidně možný, že mluvící opice budou mít navrch... A nebo ne? Nechte se překvapit. Pekelně... totiž nebesky dobrej biják, mezi devadesátkovými béčky tak tochu exot. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Study your math, kids. Key to the Universe..“ Je Walkenova postava blázen, co si o sobě myslí, že je vrána? Chystá se vylučovat? Nebo ten divný posez značí, že tu máme archanděla Gabriela? Tu a tam se zjeví působivá scéna, nebo spíše moment, ale jinak ta neucelená religiózní báchorka trpí na neschopnost udržet atmosféru a občas i myšlenku. Evidentně to před Pánem prstenů neviděl Jackson, jinak by překopal obsazení. Stoltz by byl Aragorn, Mortensen Denethor (i s tou dočervena zaflákanou hubou) a Walken bez vlasů by dal Gluma, aniž by se použilo CGI.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem byl docela zvedavej, ale ve vysledku to je takovy nenadchne, neurazi. Zasadni problem je v pribehu, ta samotna myslenka na druhou valku v nebi, andele toulajici se po Zemi a poldu/kneze majiciho vidiny je fajn, problem je, u tyhle myslenky taky zustalo. Vetsinu casu se tu tak mota nekolik zasadnejsich postav, aniz by bylo jasny o co jde a jestli vubec o neco jde. Ve vysledku se to sice trochu vysvetli, ale v podstate slabota. Nastesti ma film docela solidni mysteriozni atmosferu, sem tam nejakou tu brutalnejsi scenu a hlavne Walkena v roli andela Gabriela, kterej je tradicne charismatickej a pokazdy, kdyz je na scene, hned se na film lip kouka. Nicmene ani ostatni nejsou nejak spatny a Viggo v roli Lucifera si roli viditelne uziva. Takze nakonec docela solidni mysteriozni thriller, jen skoda, ze si tvurci nerozmysleli, co to chtej vlastne tocit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího obsahu má jeden pocit, že uvidí akční bitvu apokalyptických rozměrů, jenže to by rozpočet musel vypadat trochu jinak. Kdysi jsem byl spokojenější, přesto hodnocení ponechám. První díl trilogie je nejvíce mysteriózní a nejméně akční. Po formální stránce solidní. Tedy z celé války vidíme jen střet několika andělů, z nichž hrají prim Gabriel a Jitřenka. Pokud jsem u druhého dílu psal, že andělé jsou ve skutečnosti bezpohlavní, pak tady z nich udělali rovnou hermafrodity. Vcelku zbytečné, jelikož počet andělů je neměnný. Jen jsem si říkal, zda by nebylo pro anděla snazší použít křídla, než hledat řidiče, ale takhle to bylo zábavnější. Přistihnul jsem se, že pokud nebyl Walken na scéně, netrpělivě jsem ho vyhlížel...v rámci žánru dobré. 3,5* ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama