Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

novoten 

všechny recenze uživatele

Násilně nastavovaná kaše. Podivný a pro děti možná až trochu nepřijatelný příběh, vykompenzovaný více či méně dobrými vtipy a odkazy. Shrek s Oslíkem a Kocourem patří k tomu skvělému, ale zbytek je místy nuda k uzoufání, hlavně zápletka s polibkem, která až nesnesitelně nápadně kopíruje první díl. Na nadšení kolem se tak proto musím dívat zcela chladně. Jednička měla zůstat sama. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

O jeden tenký, kocúri chĺpok menej zábavné ako I.diel (čo ale hlavne súvisí s faktom, že ústredných hrdinov už poznáme, čím sa trocha vytráca to magické čaro z nepoznaného), ale aj napriek tomu je to stále extra veľká porcia "obriej" zábavy s neuveriteľne gradujúcim finále, na ktoré tak skoro nezabudnem. A pozor! Oslík Mike Meyers ako "hláškovacia mašina" je znova jedinečný, ale tentokrát ma nebezpečne kvalitného súpera v podaní Kocúra Antonia Banderasa, ktorého latino prízvuk má minimálne rovnaký šmrnc. U mňa je to za 4,5* ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Shrek 2 je pre mňa ukážka toho, ako sa môže vynikajúci a perfektný film stať ešte lepším. Videl som to miliónkrát, nikdy sa pri tom nenudím, hlášky mi tu rezonujú asi ešte viac a okrem toho aj skvelé bonusy na DVD robia z tohto filmu opätovne skvelé dobrodružstvo a komédiu, ktorá je každým zhliadnutím ešte lepšia a lepšia. Páči sa mi, že veľa postavičiek v tomto filme dostáva väčšiu rolu a plus vidíme, ako Shrek vyzerá v ľudskom stave. Plus oslík v podobe obrovského tátoša je dokonalý. Vôbec neviem čo by som na tomto filme dokázal vytknúť. Pamätám si všetky postavy, všetky skladby, vynikajúci humor, dokonalá atmosféra filmu, ktorá nepustí, plus je to film, ktorý podľa mňa nikdy nezostarne. Takto sa filmy majú robiť. Nie je to len pre deti. Užije si to celá rodina a doteraz je to pre mňa jeden z TOP 3 animovaných filmov, ktoré som kedy videl. Takto filmy majú vyzerať. "Shrek 2" alebo ako sa stane perfektný film ešte perfektnejším. Hodnotenie: A+ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu sáhl do zlatého fondu mezinárodních pohádek, aby si z každé vytáhnul jen to, z čeho by si mohl udělat netriviální legraci. A srdce tam pořád je. Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Druhý Shrek se rovněž vydařil. Spousta narážek na známé filmy a výtečné hlasy herců!! Trojka už byla bohužel sešup. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Trochu podivná pohádka. Pro děti určitě nevhodné a povětšinou zcela nepochopitelné a pro dospělé zase až příliš nesmyslné. Pokusím-li se na Shreka dívat jenom jako na zábavu, obsahuje dost vydařených míst, z nichž mě nejvíce rozesmála Pinocchiova variace na Toma Cruise. Bohužel každý druhý vtípek je hluchý, ne-li na či za hranicí trapnosti. Místa, která alespoň snad chějí být romantická, jsou ale úplně zbytečná a nijak zajímavá; neříkám, že by byla horší než v konkurenčních hraných snímcích. Zamyslím-li se trochu nad scénářem, několika zápletkami nebo dějovým spádem, nemohu než konstatovat, že se tu zoufale mlátí prázdná sláma a hlavní dějová zápletka je navařená a zprstuvycucaná nad jakoukoli snesitelnou míru. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Divák to sice neuvidí, ale Dračice se po vypití lektvaru změnila v okřídlenou klisnu. (Zodiak455)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama