Reklama

Reklama

VOD (1)

Paul Newman v hlavní roli slušného policajta, jenž hlídkuje ve čtvrti zdecimované drogami, násilím a gangy. Tahle část města je na mapách známá jako Bronx, ovšem její obyvatelé jí říkají Pevnost Apačů. Newman se snaží udržet podstatu své lidskosti a nakládat i s těmi největšími chudáky důstojně. Snaží se také přesvědčit své nadřízené, že slepá brutalita rozhodně není odpovědí, avšak marně. Když je svědkem, jak jeho kolega Danny Aiello chladnokrevně zavraždí podezřelého, je Newmanovi doporučeno, aby na celou záležitost zapomněl. On však odmítne a stane se tak pro své kolegy "persona non grata". Ed Asner si po boku Newmana zahrál kapitána, který už dávno vzdal jakékoli zacházení v rukavičkách a svou práci považuje za nutné zlo. A nechybí ani láska, Newmanovou vyvolenou je tentokrát Rachel Ticotin. (HBO GO)

(více)

Recenze (150)

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU'RE A GOOD COP, MURPHY. BUT I DON'T THINK YOU'D BE MUCH GOOD AT ANYTHING ELSE! I'M GONNA RUN FOR PRESIDENT. WHAT DO YOU CARE? Špinavý, barbarský a krutý to svět staré čtvrti Bronx! Heroin a metamfetamin se dají koupit na každém rohu, tak jako krabička cigaret a děvky prolezlé všemi chorobami lákají všechno a všechny, jen aby odvedly pasákovy v kožichu jeho díl. Paul spolu s Kenem tvoří skvělou partu a i sestřička bylo moc sympatická. Tahle čtvrť ovšem dobré konce nepřináší. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Fort Apache hodně věrohodně zachycuje dobu a notorickou atmosféru v Bronxu v 70. letech. Příběh se částečně podobá Serpicovi (1973) a působí trochu jako protipól k Příběhu z Bronxu (1993). To zlé, na čem De Niro paradoxně našel dobro, je zde vyjeveno hodně naturalisticky. Je to příběh obyčejného poldy, který ovšem nepůsobí jako žádný hrdina. John Murphy naopak zapadá do špínou prolezlé společnosti, kterou ovládá drogová mafie. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rázovitost Bohem zapomenutého sedmdesátkového (jakkoli to vzniklo až počátkem osmdesátek) Bronxu, jehož značně svébytné genius loci je tu tím hlavním protagonistou, servírovaná skrze nepřikrášlenou každodenní rutinu pochůzkářů tělem i duší, kteří chtějí jen dělat svou práci; bez pruzení ze strany vedení i od chátry na ulicích. I po několika dekádách jde o film, ze kterého vycházejí veškeré filmy a seriály, které pracují s drsnou a špinavou poetikou práce i osobního života řadových policistů. A i proto (ovšem zdaleka nejen proto) jde o žánrovou klasiku, která si svůj status plně zaslouží a která svými kvalitami bezezbytku dostojí dobrému jménu, které si vybudovala. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne takto to mam rad, New York zobrazeny nie z tej nablyskanej strany , Murova Ulica alebo cesky Ulica Zdi .... ale spina, prostitutky, zlodeji , pasaci, drogy, nasilie, vrazdy, lupeze ... este aj blato, bahno, kaluze .... proste svet New Yorku z uhla pohladu lumpenproletariatu. Takto to mam rad, k tomu este slusny herec Palo Novomuz /Frajer Luke, Butch Cassidy a Sundance Kid/ a vyborny Ken Wahl /Race for the Yankee Zephyr/ ako jeho partak. Nad absolutoriom ani rozmyslat nemusim : 100 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Drsný snímek z prostředí newyorského Bronxu v hlavní roli s Paulem Newmanem. Film se zaměřuje na policajty a kriminalitu v této oblasti. Nemají to tu vůbec lehké a grázlové si tu dělají téměř, co chtějí. Policajti se taky nepředřou a nový kapitán tomu chce udělat přítrž. Vše odstartuje vražda dvou nových policistů. Vraha nikdo nemůže najít, a tak začne velké zatýkání. Vše se vyhrotí až v nepokoje a přestřelku. Míchají se do toho i osobní problémy a vše se ta nějak protkne. Ani policejní sbor není bez poskvrny a náš dilema čelí morálnímu dilematu. Je to dost neuhlazené. "Pusťte bratry domů!" ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy John Murphy (Paul Newman) slaňuje ze střechy domu, můžeme v odrazu okna vidět postavu s kamerou na rameni. (Lumberjack)

Reklama

Reklama