Reklama

Reklama

VOD (1)

Paul Newman v hlavní roli slušného policajta, jenž hlídkuje ve čtvrti zdecimované drogami, násilím a gangy. Tahle část města je na mapách známá jako Bronx, ovšem její obyvatelé jí říkají Pevnost Apačů. Newman se snaží udržet podstatu své lidskosti a nakládat i s těmi největšími chudáky důstojně. Snaží se také přesvědčit své nadřízené, že slepá brutalita rozhodně není odpovědí, avšak marně. Když je svědkem, jak jeho kolega Danny Aiello chladnokrevně zavraždí podezřelého, je Newmanovi doporučeno, aby na celou záležitost zapomněl. On však odmítne a stane se tak pro své kolegy "persona non grata". Ed Asner si po boku Newmana zahrál kapitána, který už dávno vzdal jakékoli zacházení v rukavičkách a svou práci považuje za nutné zlo. A nechybí ani láska, Newmanovou vyvolenou je tentokrát Rachel Ticotin. (HBO GO)

(více)

Recenze (149)

Maq 

všechny recenze uživatele

Podle data vzniku ne úplně přesně, ale tohle je typický produkt 70. let. Tenkrát když film nebyl "sociálně kritický", tak neměl šanci být brán vážně. Každá doba má něco do sebe, ale tahle mi utkvěla v paměti jako politicky mimořádně pitomá, celosvětově. Onen hippícký "angažovaný" postoj znamenal globální ochabnutí vůle bojovat se vším zlem, od drogové kriminality po komunismus. --- Ve filmech zatížených tímto paradigmatem je těžké očekávat nějaký dobrý příběh. I tento je naivní a zcela postrádá smysl pro realitu. Horuje pro nápravu něčeho co prostě nechápe. Uf! ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Murphy a Corelli jsou obyčejní pochůzkáři,kteří nevyšetřují vraždy a přepadení.Vyšetřují pasáky,blázny,rovnají manželské hádky a rodí děti.Neznají nic jiného než policejní práci,ale mají svou čest a smysl pro povinnost.Myslím,že film je neprávem opomíjený,protože ukazuje práci policajtů úplně jinak,než ostatní filmy.Jsem přesvědčený,že Murphy je právě ten správný chlap,kterému můžeme klidně zavolat i v noci,že je problém a on sice brblá,ale vždycky přijede.Proto musím filmu dát plný počet hvězdiček. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $29,200,000Tržby Celosvetovo $65,200,000║ Dobre natočený film zo sympaťákom Paulom Newmanom, kde citeľne chýbajú nejaké silnejšie momentky, čo by dej niekam vyzdvihli. Takto sa to po celý čas nesie v rovnakom tempe s občasným záchvevom nejakej vypätej scénky či napätia ale škoda že nepríde na gradáciu, hustejšiu dramatickosť. /70%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když kdekoli jinde zabijou policajta, netrhnou se telefony. Ale tady nic." Takže se bude zatýkat, protestovat a nastavovat zrcadlo prohnilé západní společnosti. Já jsem měl Apače z Bronxu rád tehdy a mám je rád pořád. Nechtění poldové v okrsku, ve kterém nikdo nechce sloužit, jsou prostě fajn. Vždyť kde jinde se dá hrát si ve službě na debila, rodit nebo sníst podezřelému řidičák? Mě tedy bavilo zejména duo vtipálek Murphy a hezoun Corelli, dále byl jedinečný cynik seržant Pantuzzi či rozčílený kapitán Dugan. A zapomenout na štětku s žiletkou v puse prostě nejde. Takže chlapci hlavně nepouštějte těch 50.000 zadržených bratrů domů a stále mě bavte. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (Trikrát s ... Paul Newman): ČST 1 = 15.10.1985 + R: ČST 1 = 16.1.1987, réžia českého znenia = MARIE FRONKOVÁ (ÚPF) - Vzhľadom na to, že kultová hláška "PUSŤTE BRATRY DOMÚ!" sa u nás používa dodnes, je jasné, že táto sonda do života radových NY policajtov v 80-tych rokoch v ČSSR naozaj zarezonovala. A po včerajšej repríze (a s pôvodným českým dabingom) na JOJ, možem povedať, že nestratila nič zo svojej sociálnokritickej naliehavosti. (7.4.2009) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy John Murphy (Paul Newman) slaňuje ze střechy domu, můžeme v odrazu okna vidět postavu s kamerou na rameni. (Lumberjack)

Reklama

Reklama