Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný Chance Wayne se nikdy nestal hvězdou Hollywoodu, ale vždy byl hvězdou, když došlo na ženy. Po mnoha letech se vrací do svého ospalého rodného města a zaplete se hned se dvěmi ženami. Jedna z nich je drogami a vodkou poznamenaná královna stříbrného plátna, tu druhou nechal za sebou před mnoha lety... v problémech. Paul Newman, na Oscara nominovaná Geraldine Page, Rip Torn a Madeleine Sherwood vdechli filmový život svým divadelním postavám. Ed Begley předvádí oscarový výkon v roli zkorumpovaného městského politika ve filmové verzi úspěšné hry Tenneseeho Williamse. Sex, peníze, pokrytectví. Finanční i emocionální vydírání. Povědomé prvky Williamsova literárního stylu se působivě kombinují v Chancově boji s osobními démony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

"Všichni mužové jsou lháři, nestálí, falešní, mluvkové, pokrytci, pyšní nebo zbabělí, hodní opovržení a smyslní: všechny ženy jsou zrádné, prohnané, ješitné, zvědavé nebo zhýralé: svět není než bezedná stoka, kde ohavné obludy lezou a svíjejí se na hromadách bláta: ale je na světě jedna věc svatá a vznešená, a to je spojení těchto dvou tak nedokonalých a nehezkých tvorů. Můžeme býti často zklamáni: ale milujeme a na kraji hrobu obrátíme se, ohlédneme se a řekneme si: často jsem trpěl, mýlil jsem se časem, ale miloval jsem. Já sám ve své osobě byl jsem živ, a ne umělý tvor, utvořený mojí pýchou a mojí nudou." (Alfred de Musset) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Sladký film mladosti je ďalším výborným filmom, ktorý som videl v mladosti a podarilo sa mi ho vidieť aj teraz. A nielen preto, aby som k nemu napísal chýbajúci komentár a potvrdil pôvodné hodnotenie. Najmä preto, že na filmy podľa T. Williamsa mám slabosť, že Paul Newman je môj najobľúbenejší herec a Richardovi Brooksovi sa podarilo z týchto a ďalších ingrediencií ukuchtiť filmovú lahôdku, ktorá možno nedosahuje sily Električky alebo Mačky, ale ostáva rovnako nezabudnuteľná, pretože takto nejako sa veci dejú aj v súčasnosti. Len majú iné osoby, obsadenie a pomenovanie. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Adaptace hry Tennesseho Williamse -- Že jde o zpracování divadelní hry, je patrné. Ukecané, časové rozpětí dvou dnů, pár silných charakterů, dlouhé interiérové scény v několika málo prostředích ( především hotelový pokoj ). Dobří herci - Newman hraje svůj klasicky dobrý standard snaživého outsidera, Geraldine Pageová v roli upadající hvězdy je místy až podezřele podobná Normě Desmondové ze Sunset Blvd. Díky dobře napsaným dialogům statičnost nevadí a ve správných chvílích přichází i flashbacky z minulosti, osvětlující motivace a charaktery postav. Ty jsou odhalovány postupně, filmu chybí klasické seznamování se s postavami na začátku, udržuje to diváka v pozornosti. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Klasicky dobře zpracovaný Williams. Staří známí, hodící se k této adaptaci (Newman a Begley). Na mě to ale nezapůsobilo tak silně jako ostatní hry Tenisky W. Jakoby něco v kolech skřípalo. I tak slušná podívaná s dobrými dialogy z toho správného amerického Jihu. Sen o Americkém snu se zdá být opravdu jenom snem. Stejně tak sen o americké svobodě a demokracii. Williams to ve svých dílech popsal tuze dobře. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...zpívá a štěbetá, krouží, hledá a najít by měl opravdový smysl života dřív, než mu křídla přistřihne dospělost a prázdnota, než nadobro v hořkosti zahnízdí. Šance ať zcela nepohasne, ať vám neuletí. Popadněte ji za pačesy. Hněte a hněte svůj sen, ať je krásně nadýchaný, obláčkový, i když těžký, k zadušení je závoj tkaný z reality... Až tam, kam může, do výšin, níže, ke dnu prvotřídně. Playboy Paul, potulný hráč, trosečník, srší touhou prorazit, kouzlí sametovým pohledem, mechovým tělem, talentem výdrže, v apartmá mračen udržuje naději na své modré (z) nebe. Nechť vše vzdálené se přibližuje. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama