Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bissetka, co bojkotem neoprenu nedává moc prostoru divácké fantazii, Nolte s knírem odpuzujícím murény, hlubinný vlk Shaw a exotické prostředí Bermud (pod vodou Britských Panenských ostrovů a Velkého bariérového útesu). Do toho hraje John Barry a vy v kombinaci s podmořskými záběry máte chvílemi pocit, že sledujete bondovku s Connerym. Bylo by to fajn podmořské dobrodružství, kdyby se to netáhlo jak sliz z mořských řas a té atraktivitě se více otevřely dveře. Navíc Nick je tu hrozná měkkota. Jak mu trvá, než se dostane k Arianně, s kterou si pohrávají Karpofovi voodoo padouši.. To by se Bob Saint-Clarovi nestalo.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech stále napínavé dobrodružství a honbě za pokladem. Film skýtá několik památných scén - první hned v úvodu při potápění, kdy Gail pátrá kolem vraku, honička s náklaďákem, voodoo rituál, souboj dvou obrů, ale hlavně muréna! Tedy ve skutečnosti na člověka zaútočí výjimečně, naopak dá se i krmit z ruky. Možná větší obavy by měla způsobovat barakuda v úvodu, byť ta na větší kořist útočí v hejnu. Ale její zuby jsou jako nože. Ozdobou snímku je krásná Bissetová, miss mokré tričko. Pro současného diváka je snímek místy možná pomalejší, kdo má ale rád podmořské záběry, tak si ho naopak užije naplno. Film je velmi zdařilý i po trikové stránce a má atmosférickou hudbu, co nepřipomene ani tak Čelisti, jako spíše Vetřelce - scéna, kdy potápěči proplouvají okolo zbytků potopeného chrámu. Ač film nedosahuje kvalit Čelistí, tak hodnocení ponechám. Viděno 4x, v kině nejlepší. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oceán není obchod se šperky." To mohu potvrdit, protože já jsem byl v Černým, Jaderským i Středozemním moři nejméně deset metrů od břehu a nic vzácnýho jsem nenašel. A to jsem byl vybaven zánovním šnorchlem. Jsou však šťastlivci, kteří našli a pak si museli trošku zabojovat o poklad či o život. Dříve mě to bavilo i napínalo, ale projekce po letech mi odhalila, že na můj vkus Hlubina obsahuje množství nekonečnejch podvodních scén a dramatická linka skoro vůbec nefunguje. Zejména proto, že největší drama je pomalování těla slepičím pařátem. To bych se asi uřehtal k smrti, ale Miss mokrý tričko Gail přitom vypadala skutečně vystrašeně. Oni vlastně všichni ti voodoo násilníci byli hrozně směšní, ale Gail mě prostě přinutila, abych vydržel do konce. A tak jsem vydržel a nakonec jsem se naučil, jak na někoho poštvat žraloky, takže to příští rok na Balatonu určitě zkusím. ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě překvapuje poměrně nízké hodnocení ostatních uživatelů. Nechápu, proč ji někdo nazývá Béčkovým filmem! Tento film určitě zaujme stylem vyprávění, kde jste neustále překvapováni (hezky, či nehezky), strašeni, atd. Scénář je poněkud jednoduchý, což ale filmu na kvalitě neubírá. Jedná se tu ovšem o podobný případ jako u filmu Closer (Na Dotek), předestírám, že obsahově spolu nesouvisí, který by také sám o sobě nedosálh na 5*, neboť po jeho shlédnutí vás děj už tolik nenapíná (což je problém mnoha thrillerově laděných filmů), ale herecké výkony ho na 5* výšku vysadily. Jacqueline Bisset a Nick Nolte hráli velice dobře, ale přesto nad nimi vysoko čněl výkon Roberta Shawa, který byl ve své roli nepřekonatelný (no, ono ve které roli také nebyl)! Nevím, co dál dodat - zkuste a uvidíte!! ............A neprohloupíte! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po vodou dobrý, na souši špatný. Film by se dal takto snadno definovat. Jakmile se naši hrdinové potápějí, je rozhodně na co koukat, co objevovat, být napnutý. Ovšem po vynoření, film zkrátka neví kudy kam. Je Doyle Lonegen padouch či ne? Kam tak často mizí hlavní záporák? Proč Bissetová na začátku nadchne a ve zbytku dělá jen nějaké křoví? A tak bychom mohli pokračovat. Ano, Hlubina je ten film s tím mokrým tričkem. O mnoho více toho bohužel nenabídne. 60% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se v podmořském ráji na Panenských ostrovech. (ČSFD)
  • Na začátku příběhu Gail (Jacqueline Bisset) zkoumá otvor ve vraku pomocí hůlky, na kterou zaútočí velká muréna. Kaskadér, ukrytý ve vraku lodi, dostal instrukci, aby za hůlku tahal vší silou. Svého úkolu se zhostil s takovou vervou, že své kolegyni, zaskakující za Jacqueline, vykloubil rameno. Scéna byla naštěstí zabrána několika kamerami, a tak ji nebylo nutné opakovat. (Cherish)

Reklama

Reklama