Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (427)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro Američany naprosto kultovní a dobu definující záležitost - část lidí ten film miluje, část ho miluje nenávidět. Ale už jen proto, jak moc vystihuje konkrétní emoci a estetiku ho nejde nevidět - nejde se vyjadřovat k americkému indie filmu bez znalosti Garden State. A musím říct, že už jen to je na tom filmu vzrušující. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $26,782,316Tržby Celosvetovo $35,825,316Zach Braff si na pozícii režiséra a herca v tomto malom filmíku počína dosť slušne, dej pekne odsýpa, zažijeme tu aj nejaké to menšie dobrodružstvo, občas príde aj nejaké to odľahčenie, zlaté úsmevy Natalie Portman, ... len škoda že v celku to tak silne nevyznie ako by si tento film žiadal, určite tam ešte niečo chýba k tomu aby ten príbeh lepšie zarezonoval a pohladil. /60%/ ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Na prvý autorský počin Zacha Braffa (Réžia, scenár, hlavná úloha) je radosť sa pozerať. Hromada scenáristických a režijných nápadov (košeľa vedie) nepôsobí ako nesúrodý guláš, ale presne tak, ako má. Ako vízia talentovaného tvorcu, ktorý vie čo chce povedať a robí to spôsobom, ktorý je pre diváka príťažlivý. Nikto sa tu nehrá na nejaké veľké umenie, no je evidentné, že celý štáb vložil do svojej práce obrovské srdce. A ten pocit sa bez problémov prenáša na diváka a nielen kvôli tomu, že do Natalie Portman stvárňujúcu novú lásku hlavného hrdinu, sme sa od jej prvej scény okamžite všetci zamilovali. V súčasnosti už malá nenápadná žánrová klasika a pre určitú fanúšikovskú skupinu aj celkom slušný kult. Je škoda, že tento film pozná tak málo ľudí. 9/10 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Krom několika krásných absurdností se mě snímek nijak nedotkl. Mám rád scény s křečky, psy i bazénem, ale bohužel jsou to jen úsměvná oživení nudné kaše. Vím, že dvě hvězdičky jsou možná příliš přísné hodnocení, ale tohle je přesně druh filmu, kde za den nebudu vědět, o co šlo. Garden State odepisuji, i když je Portmanová roztomilá. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vyjádřit svoje pocity z tohoto filmu. Na jednu stranu mě pobavil, zasáhl a obměkčil, ale na druhou jsem se trochu nudila a taky mi určité pasáže lezly krkem. Zach Braff je rozhodně zajímavá osobnost, ale docela mě vytáčelo, jak byl až moc tichý a laxní a Natalie Portman byla oproti němu zas až příliš - otravně ukecaná, ale oba mě něčím zaujaly, oba měli zajímavé role a zahráli je skvěle. Doprovodná hudba byla skvělá, samé pecky. Bylo zde hodně super scének v zajímavém prostředí, ale podle mě převažovaly ty slabší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Natalie Portman mala na sebe pri scéne na žeriave v lome ako jediná bezpečnostné popruhy, pretože ľudia z produkcie sa báli, že by sa mohla pošmyknúť a spadnúť. (U_S_O)
  • Prvé verejné premietanie filmu sa konalo na benefičnej akcii v Detroite, pre charitu pracujúcu s mentálne postihnutými ľudmi. Členovia obsadenia, najmä Natalie Portman a Zach Braff boli preto v rozpakoch a nervózni, pretože vo filme sa používalo slovíčko "retardovaný". (U_S_O)
  • Zach Braff se vyskytuje v každé scéně filmu. (ČSFD)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama